В Саудитска Арабия са сигурни, че Лионел Меси ще играе при тях


В Саудитска Арабия са сигурни, че Лионел Меси ще играе при тях
Снимка: Getty Images

1539 0

Краят на сезона наближава и има нарастващ оптимизъм в Саудитска Арабия относно евентуален трансфер на Лионел Меси. Политически и спортни лидери са все по-уверени, че аржентинската звезда скоро ще "украси" тяхната футболна лига.

Меси и неговият баща и представител Хорхе настояха, че няма да се вземе решение за бъдещето на носителя на Световната купа до края на настоящата кампания. Тогава изтича договорът му с Пари Сен Жермен. Само едно нещо изглежда почти сигурно и това е, че Меси ще напусне Франция това лято.

В Саудитска Арабия са категорични, че Меси ще играе при тях

В Саудитска Арабия обаче изглеждат сигурни, че следващият му клуб ще бъде Ал Хилал. Желанието на саудитските управляващи е професионална лига да възроди съперничеството "Меси-CR7", като Кристиано Роналдо в момента играе за Ал Насър.

Информации от Рияд предполагат, че Меси би получил още по-изгоден договор от Роналдо. Офертата, която се твърди, че е на масата, е на стойност над 300 милиона евро. Освен това имаше слухове, че други големи имена в света на испанския футбол може да се насочат към Саудитска Арабия това лято, като саудитските клубове са готови да направят голям натиск за привличането на големи таланти.

Лица като Серхио Бускетс, Жорди Алба, Начо, Карим Бензема и дори Алваро Мората са свързвани с трансфери.

Барселона жонглира с цифрите около Меси

Оптимизмът в Саудитска Арабия обаче изглежда не е в тон със спокойствието в лагера на Меси, които изглежда не бързат да потвърдят нищо. Междувременно Барселона все още се надпреварва, опитвайки се да се надпреварва с числата, за да направи сделката за своя бивш номер 10.

Часовникът обаче е срещу Барселона и ще трябва първо да получат разрешение от Ла Лига, преди да са сигурни, че ще направят конкретна оферта. Те не могат да се конкурират със саудитските пари, но имат емоционалната сила да бъдат футболният дом на Меси. Отново.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички