Феновете на Севиля готвят протест срещу Перес по време на мача с Реал


Феновете на Севиля готвят протест срещу Перес по време на мача с Реал
Снимка: Getty Images

1259 0

Феновете на Севиля готвят акция срещу президента на Реал Мадрид - Флорентино Перес. Това ще се случи по време на мача между двата тима тази вечер от 37-ия кръг на Ла Лига.

Според "El Periodico" феновете на андалусийци възнамеряват да развеят бели носни кърпички на своя "Рамон Санчес Писхуан", което се нарича "паньолада" и означава, че публиката е недоволна. Повод за това ще бъде решението да се отмени червеният картон на Винисиус Жуниор, получен в мача на Реал с Валенсия.

Трябва да се отбележи, че преди мача Майорка - Валенсия на 25 май привържениците на домакините показаха на стадиона транспарант с надпис "Това не е Ла Лига, това е Флорентино Перес". Този лозунг доби голяма популярност в социалните мрежи.

Очевидно, и тези фенове изразяват несъгласието си с решението на Кралската испанска футболна федерация и намекват за влиянието на "Кралския клуб" върху нея.

Както е известно, освен, че наказанието на Винисиус беше отменено, фенската трибуна на Валенсия, откъдето дойдоха расистки обиди към звездата на Реал, беше затворена за 5 мача, а клубът беше глобен с 45 000 евро.

Освен това, реферът, отговарящ за ВАР, който не показа на главния съдия как Винисиус е хванат за врата, преди да удари съперников играч в лицето, беше отстранен от работа. Говореше се, че феновете на Севиля може да бойкотират мача с Реал. Междувременно, Ла Лига намали наказанието на Валенсия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички