Неубедителната атака провали Барселона срещу Жирона, но запази суха мрежа


Неубедителната атака провали Барселона срещу Жирона, но запази суха мрежа
Снимка: Getty Images

4984 0

Барселона не успя да победи Жирона в среща от 28-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците почти са си осигурили титлата в шампионата, но днешното им представяне бе далеч от най-доброто. Разликата с втория Реал Мадрид е 13 точки. 

Отборът на Шави не впечатли с играта си, като опитите им в нападение бяха крайно недостатъчни, за да затруднят добре подредената защита на Жирона. Срещата завърши само с 3 точни удара за каталунците , 2 от тях през първото полувреме. В следващия кръг Барса гостува на Хетафе на 16 април. Барселона запази суха мрежа за 21-ви път в Ла Лига, с което Тер Стеген записа името в историята си. Клаудио Браво е пред него с 23.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-интересна ситуация бе пред вратата на Тер Стеген, след като Ернандес проби отляво и центрира. На далечната греда Циганков успя да засече, но топката мина покрай вратата. След това каталунците организираха няколко нелоши атаки, като при една от тях топката се озова в Роберт Левандовски. Той стреля, но топката мина над вратата.

В 9' можеше да станем свидетели на доста куриозна ситуация. Рафиня опита да подаде пред наказателното поле, като Гацанига искаше да играе с топката, но Буено я върна към вратаря. Той в последния момент изби в корнер.

В 24' Ернандес бе оставен непокрит, но ударът му с глава не бе точен. Към края на полувремето отборът на Шави имаше няколко добри възможности. В 37' Фати намери Роберто, който стреля от малък угъл, но Гацанига изби в корнер. От статичното положение се възползва Араухо, но отново без успех. Имаше съмнения, че топката е преминала голлинията, но ВАР потвърди, че няма попадения. В края Фати стреля след пас от Левандовски, но над напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десет минути след подновяването Жирона можеше да шокира "Камп Ноу". Гарсия със страхотен пас изведе Кастеянос, който остана сам срещу Тер Стеген. Успя да го преодолее, но завършващият удар бе потресаващ и далеч от целта.  Малко след това Гави получи отляво, навлезе в наказателното поле и отправи удар, но след рикошет топката излезе в корнер.

Въпреки че получи шанс като титуляр, Фати не впечатли и бе заменен в средата на второто полувреме от Феран Торес. В 73' Араухо можеше да си отбележи автогол, но за негово щастие топката излезе в аут. И в следващите минути каталунците не впечатлиха особено с играта, като в атака не успяваха особено да затруднят добре подредената защита на Жирона. В добавеното време домакините имаха две златни възможности. Първо Гави можеше да отбележи с глава от корнер, а след това Левандовски стреля с пета, като топката не намери очертанията с удар от наказателното поле.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: 1. Тер Стеген, 28. Балде, 24. Гарсия, 23. Кунде, 4. Араухо, 30. Гави, 5. Бускетс, 20. Роберто, 10. Фати, 22. Рафиня, 9. Левандовски

Жирона:   Гасанига П. ,  Мартинес, Буено, Лопес, Карера,  Ромеу, Циганков, Мартин, Гарсия, Вия, Кастеянос

ПРЕДИ МАЧА

Барселона е убедителен лидер в шампионата с 12 точки пред Реал Мадрид. Хората на Шави обаче ще искат да се реваншират пред феновете си на „Камп Ноу“ именно заради унизителното поражение с 0:4 от „Кралския клуб“ в полуфиналите реванш в турнира за Купата на Краля.

Преди злополучния мач с „лос бланкос“, каталунците регистрираха 8 поредни победи във всички турнири. Сега те ще са амбицирани отново да се върнат на правилния коловоз.

Жирона е на 11-ата позиция с 34 точки. В последния си мач в Ла Лига победи с 2:1 Еспаньол в друго каталунско дерби.

В първия мач между двата отбора през сезона Барса спечели с 1:0. Хората на Шави са тотален фаворит, след като скромният им съперник все още няма победа над „блаугранас“, като в актива им е само 1 реми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички