И при 15 точки преднина: Шави забрани на Барселона да броят титлата за спечелена


И при 15 точки преднина: Шави забрани на Барселона да броят титлата за спечелена
Снимка: Getty Images

1788 0

Треньорът на Барселона Шави Ернандес предупреди отбора си, че не бива да считат титлата за спечелена, дори ако победят Жирона утре. Каталунците бяха разбити с 0:4 от Реал Мадрид в реванша от полуфинала на Купата на Краля в средата на седмицата, но снощи "Кралския клуб" загуби от Виляреал с 2:3.

Така при евентуален успех в каталунското дерби утре тимът на Шави ще дръпне със солиден аванс от 15 точки на върха. Треньорът обаче настоява, че лидерската позиция не е даденост и не бива да има отпускане.

"Няма да станем шампиони, дори и при победа срещу Жирона, има още 10 кръга до края", каза Шави на пресконференцията си преди мача. - Когато първенството бъде спечелено, ще го празнуваме. Трябва да го спечелим. Утрешният мач е много добър тест за нас след елиминацията за Купата. Разчитаме на себе си. Петнадесет точки биха били впечатляваща разлика. Изцяло сме фокусирани върху спечелването на титлата и не бива да се отпускаме", добави треньорът.

"Имаме 12 точки преднина и това означава, че правим нещата добре. Оценяваме това, което правим. Това е невероятно и ни доближава до спечелването на Ла Лига, което за нас би било страхотно постижение", каза още той. Тази седмица се появи слух, че Шави вече е наясно къде ще пуска да играе Лео Меси, ако звездата се завърне на "Камп ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички