Непростима грешка донесе първо поражение на Шави начело на Барселона


Непростима грешка донесе първо поражение на Шави начело на Барселона
Снимка: Getty Images

3934 0

Барселона преживя разочароваща загуба на своя стадион в 16-ия кръг на Ла Лига срещу Реал Бетис. Единственото попадение в срещата падна в 79-ата минута и бе дело на Хуанми. Това бе първата загуба на каталунците под ръководството на Шави.

Домакините се представиха силно и показаха добра игра в по-голямата част от мача, но в една от малкото си възможности през второто полувреме съперникът нанесе своя удар, оказал се решителен в срещата. С успеха андалусийци се изкачиха до третата позиция в класирането, намирайки се само на 6 точки от върха. Каталунците останаха седми с едва 23 спечелени точки.

Сега "синьо-червените" изостават с 13 точки от върха в Ла Лига и с 6 от топ 4. Победата тази вечер е трета в исторически план за Бетис срещу тези противник в общо 22 мача помежду им. Равенствата са 3. В последните пет мача срещу андалусийци преди днес Барселона бе записал 5 победи при голова разлика 20:9.

Ето как се разви двубоят на "Камп ноу":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само десет минути игра Барселона изпусна великолепна възможност да открие резултата. Филипе Коутиньо получи подаване в наказателното поле на отлична позиция за стрелба, но ударът на бразилеца се оказа твърде слаб и стана лесна плячка за вратаря на Бетис Руи Силва.

В 31' се случи нещо неприятно - изглежда, че Гави е изваден от игра вследствие на удара в главата, който получи по-рано в мача. Той бе изнесен от терена с количка под аплодисментите на публиката, а на мястото му влезе Рики Пуч.

ПРЕДИ МАЧА ЛЕГЕНДАТА ХРИСТО СТОИЧКОВ СИМВОЛИЧНО НАГРАДИ ОТЛИЧНИЦИТЕ НА БАРСА НА "ЗЛАТНАТА ТОПКА"

В 45-ата минута Бетис можеше да отбележи атрактивно попадение, след като Айтор получи топката между двама защитници и опита да отиграе с пета. Нападателят обаче не намери добре вратата на Тер Щеген. Последните 10-ина минути от редовното време инициативата осезаемо бе у гостите. 

Вижте коя българска ТВ ще излъчи мача!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51' се случи любопитен момент - Хуанми излъга Тер Щеген и го принуди да излезе напред, за да пресрещне отправена към вратата му топка, но тя тупна пред голлинията и влезе. За щастие на каталунците, голът бе отменен заради засада. След около час игра Шави направи своите първи смени - извади Нико за сметка на Де Йонг и замени Коутиньо с Дембеле. Това веднага внесе импулс в играта на каталунците. Две минути след влизането си французинът вече имаше два удара към вратата на сметката си. 

Дембеле продължи да е много деен в предни позиции и в 77-ата минута отправи своя четвърти удар към вратата на съперника. Той търсеше далечния ъгъл, но изстрелът му с десния крак премина на сантиметри от целта. Бетис бе поставен под висока преса, но успя да се възползва от един от малкото си моменти. В 79' Бетис организира добра атака и разигра много добре пред вратата на Тер Щеген. В ситуацията отбраната на домакините не се синхронизира както трябва, Хуанми хладнокръвно пое подаването на Кристиан Тейо и реализира за 1:0. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Дест, Араухо, Ленгле, Алба, Бускетс, Гави, Нико, Ез Абде, Коутиньо, Депай

Бетис: Силва, Бартра, Белерин, Вилиан Жозе, Гуардадо, Каналес, Морено, Родригес, Руис, Руйбал, Хуанми

Последните 10-ина минути от редовното време инициативата осезаемо бе у гостите. 

ПРЕДИ СРЕЩАТА

В миналия кръг Барса победи много трудно Виляреал като гост с 1:3, а според мнозина анализатори трите точки бяха спечелени незаслужено. Шави Ернандес пък допусна първата си голяма грешка начело на тима, която за радост на феновете не коства много на отбора.

Реал Бетис пък надигра Леванте с 3:1 на 28 ноември, но е важно да се отбележи, че през седмицата имаше мач от 1/64-финалите за Купата на Краля (1.12., 4:0 срещу Аликанте). 

Във временното класиране "зелено-белите" са на пето място с актив от 27 точки, докато Барселона е на седма позиция с 23. За последен път тези два отбора се срещнаха на 7 февруари в среща от 22-ия кръг на Ла Лига през сезон 2020/21. Мачът се запомни с 5 гола и победа за "блаугранас" с 3:2!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички