Христо Стоичков връчи награди на Алексия Путеяс и Педри преди Барселона - Бетис


Христо Стоичков връчи награди на Алексия Путеяс и Педри преди Барселона - Бетис
Снимка: Getty Images

5001 0

Легендата на Барселона Христо Стоичков връчи "Златната топка" на най-добрата футболистка за годината Алексия Путеяс и трофея "Копа" на избрания за най-добър млад футболист Педри на "Камп Ноу". Това стана преди двубоя на каталунците с Бетис в Ла Лига. Стоичков е официален гост на събитието и беше поканен като първия носител на "Златната топка" на тима.

„Това е много важно за клуба, за Каталуня... и със сигурност няма да е последната "Златна топка“. И други момичета ще я спечелят. Клубът продължава да бъде еталон.". Българинът си спомни за своето отличие и говори за това, което Йохан Кройф му казал тогава: "Един ден той ми каза: "Ще работя с теб, докато спечелиш "Златната топка". А след деня, когато отидохме в Париж, ми каза да се събудя. Оттогава нататък останах сам. Той говореше като баща, който знае, че полага усилия всеки ден, за спечеля отличието. Винаги ще остане в историята Йохан, който работи с мен, за да спечеля "Златната топка".

Имах късмета да имам в живота си Кройф и толкова много други, които вече ги няма. Когато пристигнах, бях на 23 години, първите месеци бяха трудни поради езика и адаптацията. Имаме млад отбор, който за година или година и половина може да даде много, стъпка по стъпка, без да му се оказва натиск, в следващите 7 или 8 години можем да имаме много голям екип, но да не ги караме да прегорят, което е много лесно. Можем да имаме страхотен отбор, но това отнема време", каза Стоичков пред клубната телевизия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички