Неприятно: Забраниха на звездите на Барса да взимат душ след домакинските мачове


Неприятно: Забраниха на звездите на Барса да взимат душ след домакинските мачове
Снимка: GettyImages

707 0

Футболистите на Барселона страдат от последиците от настъпилата суша в Каталуня. В областта взеха мерки за борба с най-силната суша за последните 100 години, пише "Mundo Deportivo".

Заради сериозния проблем от следващата седмица ще бъде забранено да се ползват душовете в спортните зали и центрове, което оказва лошо въздействие върху тимовете в областта, сред които Барселона, Еспаньол и Жирона. Изключения няма да има, заяви министърът с борбата по промяната в климата Давид Маскорт пред "Cadena SER".

Запитан дали играчите на Барса ще могат да вземат душ след домакинските мачове, той заяви: "Барса употребява вода на стадион "Монжуик", на базата и на други места. Клубът трябва да компенсира водата, която изразходват за поливане на тревата и да правят икономии от душовете. Това се отнася за "Монжуик" и за клубната база.

Там изразходват твърде много вода и са задължени да намалят потреблението. Ако искат да продължат да поливат терена, трябва още повече да икономисват това, което изразходват". А ето защо, според Шави, Барселона падна от Жирона с 2:4. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички