Шави: Ние сме на половината път да направим Барселона отново велика


Шави: Ние сме на половината път да направим Барселона отново велика
Снимка: Getty Images

663 0

Последните няколко месеца определено бях трудни за Барселона. Нещата се подобриха след отличното им представяне срещу Атлетико Мадрид в началото на декември, но това добро усещане беше съсипано в неделя, когато Жирона постигна победа с 4:2 като гост. А отборът на Шави е на 7 точки от върха. 

Барселона ще се опита да се върне към победния път срещу Роял Антверп в сряда (13.12) и преди този мач наставникът заяви, че играчите му са били много ядосани след мача в неделя, тъй като смятат, че заслужават три точки.

Шави не се отказва от философията си

Още: Бъдещето на Шави в Барселона вече е деликатна тема, Деко показа различно виждане

"Виждам, че играчите са ядосани, защото бяхме по-добри от Жирона и в крайна сметка загубихме мач, който можехме да спечелим, както се случи с Реал Мадрид. Липсваше ни сила", заяви Шави.

Относно това къде се намира отборът му в сравнение с отборите на Барселона от 2010 г., които владееха Ла Лига и Европа. "Ние сме на половината път да направим Барселона отново велика. Така се чувствам. Градим. Променихме много играчи и трябва да продължим да вярваме в проекта", като допълни, че смята да пусне по-млади играчи в идния двубой в Шампионска лига.

"Утре ще решим, но мисля, че на този етап, вече класирани, е време да дадем възможности на младите играчи. Нека видим как тренираме и какви са чувствата им. Нормалното нещо е да направим промени утре". Шави не пожела да коментира слуховете за неговата смяна, като според него това са нормални неща след загуба.

Още: Не е излъгал: Ас на Барселона подкрепи Шави в критиките му към футболистите

Шави обясни защо Барселона падна от Жирона и похвали Мичел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички