Нищо добро не очаква Реал Мадрид и в Шампионска лига, само един съперник има повече загуби


Нищо добро не очаква Реал Мадрид и в Шампионска лига, само един съперник има повече загуби
Снимка: Getty Images/Guliver

1307 0

Остава един месец до възобновяването на Шампионска лига с елиминациите, а Реал Мадрид е в тежко положение. След отстраняването им за Купата от Алкояно в сряда, отборът на Зинедин Зидан отново се оказва в разгара на кризисни разговори.

С изпуснатите шансове за Купата и Суперкупата, както и фактът, че Атлетико Мадрид има водеща роля в Ла Лига, Европа представя най-добрия шанс на "Лос Бланкос" за трофей през този сезон. Реал Мадрид е бил на тази позиция и преди, въпреки че последните им 1/8 финали срещу Аякс през 2018/19 не завършиха особено добре.

Реал Мадрид вече загуби седем мача във всички състезания през този сезон, което е толкова, колкото изстрада през цялата последна кампания. През 2019/20 г. хората на Зидан загубиха три пъти в Ла Лига, три пъти в Шампионска лига и веднъж в Копа дел Рей. Те спечелиха обаче Суперкупата. През 2020/21 мадридчани вече загубиха от Кадис, Валенсия и Алавес в шампионата, два пъти от Шахтьор Донецк в Шампионска лига, от Атлетик клуб за Суперкупата и Алкояно за Купата.

От клубовете, класирали за 1/8-финалите в ШЛ през този сезон, само Борусия Дортмунд са загубили повече мачове (девет поражения в 27 мача) от седемте на Реал Мадрид през този мандат. Севиля също са на седем загуби, докато Байерн Мюнхен и Манчестър Сити са загубили само по два пъти. Само Лацио, Атлетико и Севиля са успели да отбележат по-малко голове от общо 43 на "Лос Бланкос" в 26 мача през този сезон.

Нещо повече, Реал Мадрид има средно 1,65 гола на мач през 2020/21, което е само по-добро от 1,39 гола на Севиля на мач. Що се отнася до индивидуалното представяне, Карим Бензема (13 гола) е единственият играч на Реал Мадрид, който е в топ 50 на голмайсторите сред последните 16 отбора в Шампионската лига през този сезон.

Реал Мадрид не вкара много голове и през миналия сезон, но поне можеше да се защити. Отборът на Зидан допусна 25 гола в 38 мача в Ла Лига през 2019/20. През този сезон мадридчани допуснаха 28 гола в 26 мача във всички състезания - съотношение, което ги поставя в долната половина на отборите в Шампионска лига.

След като надделя в 14 от своите 26 мача във всички състезания тази кампания, Реал Мадрид има коефициент на печалба от 53,8 процента. По-лошо съотношение от това имат само Борусия Мьонхенгладбах, Лацио и, което е странно, бъдещите съперници на "белия балет" Аталанта (13 победи от 25 мача).

Реал Мадрид никога не е печелил Ла Лига, Шампионската лига и Копа дел Рей за един сезон. След поражение от Алкояно, този подвиг няма да бъде постигнат и през този сезон.

А самият Зидан е в опасност за мястото си в Реал, защото само 1 треньор в клуба е оцелявал след фиаско в Купата на Краля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички