Стана грубо! Президентът на Бразилия заяви, че няма да позволи Винисиус отново да бъде обект на расизъм


Стана грубо! Президентът на Бразилия заяви, че няма да позволи Винисиус отново да бъде обект на расизъм
Снимка: Getty Images

3035 0

Президентът на Бразилия - Луис Инасиу Лула да Силва, защити своя сънародник и звезда на Реал Мадрид - Винисиус, след поредния расистки скандал, в който бе замесен фланговият състезател при визитата на Валенсия.

Скандалът

Неделя вечер "кралете" допуснаха поражение с 0:1 от "прилепите" в двубой от 35-ия кръг на Ла Лига. Срещата беше белязана от много напрежение, породено от грозни прояви от домакинските привърженици, които засипаха с обиди на расистка основа крилото.

Мачът дори бе спрян за известно време, а малко по-късно бразилецът напусна и терена поради сбиване с противникови играчи. Да Силва сподели, че не е щастлив от видяното и няма да позволи това да продължава.

Реакция от най-високо ниво

"Не е честно. Горкото момче, което печели в своя живот, ставайки един от най-добрите в света и най-добър в Реал Мадрид в момента, да бъде тормозен на всеки стадион, който посети. Няма да позволим расизма да завладее футболните стадиони", заяви президентът на Бразилия пред "AP News".

Как реагира самият Винисиус на атаките срещу себе си след края на мача?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички