"Не се чувствах като футболист": Бивш играч на Барселона се оплака и затвори вратата към "Камп Ноу"


"Не се чувствах като футболист": Бивш играч на Барселона се оплака и затвори вратата към "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

3417 0

Бившият полузащитник на Барселона, на когото каталунците залагаха огромни надежди - Рики Пуч, е далеч от завръщане в клуба на своето детство. Това споделя самият той в интервю, след което става ясна и причината да мисли по подобен начин.

Испанецът се присъединява към юношите до 16 години на "блаугранас" през 2014-а година. 5 години по-късно си осигурява място в редиците на мъжкия отбор. Получава куп похвали за енергията, уменията си за игра с топка и подавания, които притежава. 

Въпреки всичко това, получава много малко шансове за изява в представителния отбор на "лос кулес". Същевременно каталунците изпитват сериозни затруднения във финансов аспект, което налага неговата продажба на ЛА Галакси миналата година.

Затворена страница?

23-годишният състезател бе попитан дали планира евентуално завръщане на "Камп Ноу". Той не крие, че желае да се развива другаде, както и не премълчава недоволството си от отношението спрямо него в испанския гранд.

"Това е клубът на живота ми, но в Барса не ми даваха минутите, от които се нуждаех, за да се почувствам като футболист. Лос Анджелис е страхотен град и разполагаме с много добър отбор, в който се чувствам важен", коментира той, цитиран от "Barca Universal". 

Пуч в Барса

На сметката си с фланелката на "блаугранас" полузащитникът има изиграни 57 мача във всички турнири, 15 от които стартира като титуляр. В тях той се отличава с 2 гола и 3 асистенции, печелейки Ла Лига и Купата на Испания.

Какво предупреди младокът бившия си съотборник Лео Меси за футбола в САЩ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички