След Мондиал 2022: ФИФА плаща милиони на клубовете, най-много пари отиват в касите на Манчестър Сити, Барселона и Байерн Мюнхен


След Мондиал 2022: ФИФА плаща милиони на клубовете, най-много пари отиват в касите на Манчестър Сити, Барселона и Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

2732 0

Международната футболна федерация (ФИФА) ще изплати 209 милиона долара на клубовете, които са изпратили свои играчи на изминалото Световно първенство в Катар, обявиха от организацията.

Компенсации ще получат общо 440 отбора от 51 държави, сред които не е България!

Според правилниците на ФИФА, клубовете получават по 10 950 долара за всеки ден на техен футболист на световното първенство, без значение от записаното от него игрово време. За справка - на Мондиал 2018 в Русия отборите получаваха по 8 530 долара на ден за всеки свой играч.

Цели 46 клуба от Англия ще получат компенсации, които ще бъдат на обща стойност 37.7 милиона долара. В класацията следват Испания, Германия, Италия и Франция.

Най-много пари ще получи отборът на Манчестър Сити - около 4.6 милиона долара. На второ място е Барселона - близо 4.5 милиона, а на трето - Байерн Мюнхен (4.3 милиона).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - 5 нови правила, с които отборите от английската Висша лига вече ще се съобразяват!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички