Жоан Лапорта с важно съобщение за двама футболисти на Барселона


Жоан Лапорта с важно съобщение за двама футболисти на Барселона
Снимка: Getty Images

1212 0

Президентът на испанския гранд Барселона - Жоан Лапорта, сложи край на спекулациите около напускането на две от звездите на тима - Франк Кеси и Ектор Бейерин още през януари.

Пред клубната телевизия "BarcaTV" Лапорта потвърди, че дуото ще бъде част от бъдещите планове на мениджъра на каталунците - Шави занапред.

"Кеси, ние сме убедени, че през втората част от сезона той ще получи по-важна роля. Имаме и Рафиня. Също и Бейерин, който се възстанови от контузия. Надявам се да става все по-добър и по-добър. Позицията на десния бек е изключително конкурентна. За щастие имаме Серджи Роберто Бейерин, както и Маркос Алонсо", каза Лапорта.

26-годишният Кеси не успя да се утвърди като титуляр на "Камп Ноу", след като пристигна със свободен трансфер от Милан по-рано това лято. Гави и Педри са предпочитани като редовни титуляри. Кеси започна само пет мача във всички състезания този сезон, като вкара веднъж.

Бейерин също се бори за игрови минути, откакто пристигна със свободен трансфер от Арсенал в последния ден на летния трансферен прозорец. Поради проблеми с физическата подготовка, 27-годишният футболист стартира само три пъти за каталунския гранд през тази кампания.

В момента Барселона е на върха в таблицата на Ла Лига за сезон 2022/23 с 37 точки от 14 мача. Те ще подновят кампанията с домакинска среща срещу Еспаньол в събота (31 декември) на "Камп Ноу".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Жоан Лапорта с интересен коментар за Френки де Йонг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички