"Не бих се върнал в Барселона" - талант на "блаугранас" с шокиращо разкритие


"Не бих се върнал в Барселона" - талант на "блаугранас" с шокиращо разкритие
Снимка: Getty Images/Guliver

10679 0

Един от бившите футболисти на Барселона - Жерар Деулофеу, направи доста интересна изява, в която призна, че не е бил достатъчно добър, за да защитава цветовете на "блаугранас".

Испанецът, който в момента играе за тима от Серия А - Удинезе, беше смятан за един от най-ярките млади таланти, излизащи от младежката академия на Барселона - Ла Масия.

Той проби в първия отбор под ръководството на Пеп Гуардиола през 2011 година, но не успя да се наложи, преди да премине под наем в Евертън и след това в Севиля за по един сезон.

"Имах два престоя в Барса и съм много благодарен. Не бих се върнал в Барселона. Моето време мина. Пристигнах в печеливша Барса, а не в преходна Барса, както сега. Не бях на нужното ниво", сподели Деулофеу за "SER Catalunya".

"Много е трудно да се развиваш, ако нямаш правилната среда или правилния манталитет. Имах нужда от помощ, но по това време не я получих. Сега, за щастие, я имам", каза още испанецът.

Деулофеу подписа за постоянно с Евертън през 2015-а, но се завърна в Барселона две години по-късно, само за да се бори за мястото си още веднъж, преди да се присъедини към Уотфорд под наем.

В рамките на два престоя с "блаугранас" нападателят записа само 23 мача, като отбеляза два гола и асистира два пъти, а в крайна сметка не успя да разгърне пълния си потенциал на "Камп Ноу".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тръгва ли си Мемфис Депай от Барса?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички