Барселона няма да може да вземе през зимата и единствения си договорен играч


Барселона няма да може да вземе през зимата и единствения си договорен играч
Снимка: Getty Images

2494 0

Барселона вече се договори за подписа на 18-годишния бразилски нападател Виктор Рок, но изглежда, че феновете ще трябва да изчакат до следващия сезон, за да го видят в действие.

Има ли измъкване за Барселона от тежкото положение?

Определен като номер девет на "Камп Ноу" за ерата след Роберт Левандовски, Рок ще струва на клуба 30 милиона евро плюс 31 милиона евро под формата на бонуси. Най-късно той трябва да пристигне през юли 2024 г., но Барселона се надяваше да ускори сделката и да го привлече още идния януари.

Надеждите за това обаче понесоха фатален удар от последните ограничения на заплатите в Ла Лига. Новата цифра на Барселона е 270 милиона евро, спад с близо 400 милиона евро спрямо миналия сезон. "Блауграна" ще може да използва само 50% от парите, които спестява от заплати или спечелени от трансферни такси за остатъка от сезона, тъй като те са доста над лимита си.

Резултатът е, че освен ако Барселона не продаде това някой много важен играч, то регистрирането на Рок изглежда много малко вероятно, информира Mundo Deportivo. Договорът, който той подписа, е разпределен за седем години. Това означава, че може да им струва само 8,71 милиона евро плюс цената на заплатата му, но по всяка вероятност ще изисква продажба на някого за 20 милиона евро или повече. Съвсем скоро пък се очаква да бъде обявен официално и новият договор на Шави, който не е ясно точно с каква продължителност ще бъде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички