Отрязаха брутално сумата, която Барселона да дава за заплати, Реал Мадрид е далеч напред


Отрязаха брутално сумата, която Барселона да дава за заплати, Реал Мадрид е далеч напред
Снимка: Getty Images

3297 0

Ла Лига пусна своите ограничения на заплатите за сезон 2023-24, като Реал Мадрид е далеч пред конкуренцията си по отношение на сумите, които може да харчи.

Ограниченията на заплатите в Ла Лига по същество се основават на приходите и разходите, което позволява на клубовете да харчат 70% от оборота си. Взимат се предвид техните крайни баланси от предходния сезон, за да се гарантира, че клубовете са устойчиви.

Ако клубовете надхвърлят лимита си за заплати, те имат ограничения върху това колко пари могат да харчат за играчи и въпреки това да ги регистрират. Клубовете обикновено могат да изразходват 50% от парите, които спестяват като заплати, комбинирани с това, което печелят като трансферни такси.

Шокиращ спад за Барселона, Реал далеч пред останалите

Реал Мадрид е доста по-напред от всеки друг отбор в Ла Лига със 720 милиона евро. Това е увеличение от 37 милиона евро. Междувременно Атлетико Мадрид изпревари Барселона като тимът с втория най-голям лимит на заплатите с 296 милиона евро, намаление с 45 милиона евро. Лимитът на заплатите на Барселона е намалял със забележителните 379 милиона евро, като ще имат шанс да харчат около 270 млн. евро за заплати.

Общо лимитите на заплатите миналото лято възлизаха на 3,052 милиарда евро, а сега сумата е 2,563 милиарда евро, намаление с малко под 489 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички