Напуска ли Мемфис Депай Барселона през зимата? От клуба отговориха категорично!


Напуска ли Мемфис Депай Барселона през зимата? От клуба отговориха категорично!
Снимка: Getty Images

1644 0

Един от играчите на Барселона, свързван най-често с напускане на каталунците в търсене на нов отбор, е Мемфис Депай. Слуховете около нидерландския нападател се засилват, докато спортният директор на клуба Жорди Кройф побърза да успокои страстите.

Пред "Mundo Deportivo" той разкри, че отношенията между нидерландеца и клуба са много добри и никой сред възпитаниците на Шави не трябва да бива свързван с евентуален изходящ трансфер, включително 28-годишния състезател.

"Шави винаги казва, че Мемфис е играч, който не създава проблеми и такъв, който винаги дава всичко от себе си, когато бива пуснат в действие. Той е там за нас и отговаря адекватно", коментира Жорди, след което обясни, че целите на "лос кулес" не са да продават, а да надграждат отбора си.

"Сега не мислим за напускането на никой от играчите ни, а за това да разполагаме с конкуренция в състава за втората част от сезона. Ако Мемфис се възстанови от контузията, то той е играч, който би могъл да ни помогне много.

Януари Левандовски ще бъде наказан за 3 мача. Не бързаме да разкараме никого, всеки е важен. Защо да продаваме Депай през януари, ако е трудно да подпишем с нови играчи, поради финансовия феърплей? Винаги е бил страхотен професионалист. Може да бъде много полезен.

Договорът на нидерландеца с каталунците изтича през юни, след което той става свободен агент, при липса на споразумение между двете страни. На този казус спортният директор на клуба отговори с "ще видим в следващите месеци".

Ето с кой гранд е най-често свързван Депай

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички