Рекордьорът Мемфис Депай и умопомрачителната му статистика за Нидерландия (ВИДЕО)


Рекордьорът Мемфис Депай и умопомрачителната му статистика за Нидерландия (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2413 0

Нидерландия продължава борбата си на Световното първенство по футбол в Катар, а голямата звезда на тима е нападателят на Барселона - Мемфис Депай. "Лалето" е едно от най-критикуваните в Каталуния, но с националната фланелка се преобразява в мощен голаджия.

Той доказа подобна теория още на осминафиналите на Мондиал 2022, когато вкара 43-тото си попадение за "лалетата". То падна в 10-тата минута във вратата на САЩ, като по този начин Депай постигна две страхотни постижения.

Първото е, че невероятното представяне на Депай под ръководството на Ван Гаал продължава и по този начин той отбеляза 15-тото си попадение в 17 мача, в които легендата на Нидерландия е била начело на тима. Това прави успеваемост от 88%, а не е изключено нападателят да увеличи попаденията си още в двубоя със САЩ.

Още по-значим е фактът, че Депай вече е вторият голмайстор в историята на Нидерландия, като само Робин ван Перси има със 7 гола повече - общо 50. С попадението си срещу САЩ Депай изпревари Клас-Ян Хюнтелар, който остава с 42 гола. 

Вижте гола на Депай срещу САЩ:

Следете Нидерландия - САЩ НА ЖИВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички