"Най-трудната" асистенция към Лионел Меси в живота на Серхио Бускетс (ВИДЕО)


"Най-трудната" асистенция към Лионел Меси в живота на Серхио Бускетс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10160 0

Роденият на днешния ден през 1988 година Серхио Бускетс е част от Барселона от сезон 2008/09 и в последните 10 години се превърна в един от най-важните футболисти в халфовата линия на отбора.

С екипа на "блаугранас" Бускетс има общо 631 мача зад гърба си и в тях е вкарал 15 гола. Халфът има на сметката си и 41 асистенции, които е направил в рамките на 49 168 минути на терена.

Голяма част от тези голови подавания са към звездата на Барса Лионел Меси. Бускетс му е сервирал топката от всевъзможни дистанции, било то с къси или дълги подавания. Една от тези асистенции обаче, на шега казано, ще остане в историята като най-трудната в неговата кариера...

През пролетта на 2011-та година Барселона гостуваше на Реал Мадрид в първи 1/2-финален мач в турнира Шампионска лига. Първата среща на "Бернабеу" завърши 2:0 за каталунците, а втората 1:1 и впоследствие воденият от Пеп Гуардиола отбор спечели "Ушатата", побеждавайки Манчестър Юнайтед на финала.

В този първи 1/2-финал в Мадрид Лео Меси вкара и двата гола за своя тим, но вторият бе особено красив и дойде именно след тази толкова "майсторска" асистенция на Серхио Бускетс. Припомнете си този епизод навръх 33-ия рожден на испанския халф:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички