Най-накрая радост на „Местая“! Автогол измъкна Валенсия от зоната на изпадащите и застраши мястото на Реал Сосиедад в Топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)


Най-накрая радост на „Местая“! Автогол измъкна Валенсия от зоната на изпадащите и застраши мястото на Реал Сосиедад в Топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1209 0

Валенсия излъга с 1:0 Реал Сосиедад в среща от 23-ия кръг на Ла Лига. „Прилепите“ се докопаха до успеха след автогол на Игор Субелдия в 40-ата минута.

Така Валенсия сложи край на черната си серия от 5 поредни загуби в испанския шампионат. Новият треньор на „прилепите“ Рубен Бараха пък записа победа в първия си мач начело на отбора на стадион „Местая“.

В състава на домакините имаше сериозни липси, начело с отсъствието на Единсон Кавани. Тимът от Сан Себастиан имаше териториално превъзходство, но много рядко баските стигаха до сериозни опасности пред вратата на Мамардашвили.

До скъпоценното попадение за домакините се стигна след центриране на Лино в пеналта, където Субелдия имаше нещастието да прати топката в собствената си мрежа.

Video edited on Kapwing

 В 48-ата минута реферът Алехандро Ернандес отсъди дузпа за Валенсия. Ситуацията обаче се преразгледа от ВАР и се стигна до отмяна наказателния удар.

До края гостите не успяха да се докопат поне до равенството, а Валенсия взе глътка въздух след кризата, в която изпадна.

„Прилепите“ се измъкнаха от зоната на изпадащите и вече са 17-ти с 23 точки. Реал Сосиедад зарази 3-ата си позиция с 43 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички