Реал Мадрид бе близо до загуба с човек повече, но неочакван герой порази Атлети в края (ВИДЕО)


Реал Мадрид бе близо до загуба с човек повече, но неочакван герой порази Атлети в края (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4103 0

Реал Мадрид рискува да изостане на още повече точки от лидера Барселона, след като не успя да победи Атлетико Мадрид в градското дерби 23-тия кръг на Ла Лига. Двата отбора завършиха при равенство 1:1, като "кралския клуб" дори бе близо до поражението, след като изоставаше 5 минути преди края на редовното време!

Въпреки извоюваната точка тя няма да топли Карло Анчелоти особено, тъй като с нея Реал събра 52 точки, а при успех в полза на Барселона срещу Алмерия, разликата с каталунците ще набъбне до 10 пункта. Атлетико пък остава четвърти и увеличи аванса си пред Бетис на 2 точки, като изостава с 1 от третия Реал Сосиедад, който е с мач пасив.

Футболистите на Диего Симеоне определено ще съжаляват за изпуснатата преднина в края, още повече предвид това, че играха с човек по-малко от 64-тата минута. Тогава Анхел Кореа бе изгонен за удар без топка срещу Антонио Рюдигер, докато двамаха се бореха за по-добра позиция преди изпълнение на тъч (можете да видите картона чрез видеото по-долу в материала).

Любопитното е, че по този начин Атлетико има изгонен футболист в два поредни мача срещу Реал в Ла Лига за първи път през 21-ви век. Грешниците са Марио Ермосо и Анхел Кореа.

Въпреки че останаха с човек по-малко и бяха натискани, "дюшекчите" съумяха да поведат в резултата. Това се случи, след като Хименес изпревари Алваро Родригес при центриране на Антоан Гризман от пряк свободен удар. Бранителят насочи топката в страничния стълб, след което тя влезе и в мрежата.

Именно младият нападател на Реал обаче бе героят, донесъл точката. Той се извиси над всички с впечатляващ отскок пет минути преди края на редовното време, за да засече с глава топката след изпълнен ъглов удар. Алварес я заби мощно в мрежата - без да остави шансове за намеса на Облак.

Така Родригес - на 18 дни и 226 дни, стана най-младият футболист, който се разписва в дерби между двата отбора в Ла Лига през този век. Досегашният рекорд бе дело на Гонсало Игуаин, вкарал през 2007 година на 19 години и 76 дни.

Стартови състави:

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа; Карвахал, Милитао, Рюдигер, Начо; Себайос, Кроос, Валверде; Асенсио, Бензема, Винисиус

АТЛЕТИКО МАДРИД: Облак; Молина, Савич, Ермосо, Рейнилдо; Лоренте, Бариос, Коке, Саул; Гризман, Караско

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Малко след изминаването на 5-те минути Атлети получи пряк свободен удар на много коварна за центриране позиция. Никой не игра с топката след подаването, което изписа опасна парабола и завърши близо до страничния стълб.

В 9-ата минута се стигна до първа необходимост за намеса на един от двамата вратари. Марко Асенсио стреля извън наказателното поле с по-силния си ляв крак, но опитният Облак нямаше проблем и изби.

В 21-вата минути Рейнилдо бе принудително заменен, след като бе изнесен на носилка. До контузията се стигна след единоборство с Федерико Валверде в 20-ата минута.

7 минути след това Караско опита опасно центриране на първа греда, с което изненада отбраната на Реал, но негов съотборник се отличи с нескопосан опит да отклони топката. Хименес не успя да намери друг играч на Атлети, а едновременно с това спря топката, която можеше и да изненада неприятно Куртоа.

Полувремето завърши без голове, а повторенията показаха, че претенциите за дузпа на гостите не са били основателни, тъй като топката рикошира от крака на Валверде в ръката му и той нямаше какво да стори.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след началото на втората част Винисиус се отличи с много добър пробив отляво, след което потърси Бензема в наказателното поле. Французинът обаче не успя да осъществи добър контакт с топката, чрез който да я насочи в мрежата от непосредствена дистанция. Тя продължи своя летеж, но нямаше и друг футболист на "кралския клуб", който да я засече към вратата.

В 64-тата минута Кореа си изкара много глупав директен червен картон. Докато се бореше за предимство при изпълнение на тъч, той удари с лакът без топка Рюдигер, който се строполи на терена. Главният съдия моментално го изгони, преди още да дочака преглед с ВАР. Решението му правилно не бе отменено.

78' - 0:1! Атлети успя да поведе в резултата, въпреки че бе с човек по-малко на терена. Гризман центрира по чудесен начин от пряк свободен удар, а там Хименес успя да изпревари влезлия като резерва Алваро Родригес, за да насочи топката в мрежата. Той имаше и доза късмет, тъй като преди това тя се отклони в страничния стълб.

В 83-тата минута Орелиен Чуамени опита изстрел отдалеч и му се получи до голяма степен, но там Облак се намеси класно и изби.

85' - 1:1! Резултатът бе изравнен 5 минути преди изтичането на редовното време. Центриране от ъглов удар, спечелен след отлична комбинация между Модрич и Чуамени и изстрел на втория, което бе засечено от Алваро Родригес. Младокът се извиси по прекрасен начин и насочи топката с много сила неспасяемо в мрежата на Облак.

До края на мача Реал опита да осъществи пълен обрат, но времето бе твърде недостатъчно и натискът им остана без резултат. Двата столични гранда си разделиха точките.

Преди мача:

Само третата позиция във временното класиране дели Реал и Атлетико, които са съответно втори и четвърти, но междувременно разликата в точковия актив достига 10. 

За последно двата тима играха в края на януари за Купата на Краля. Тогава "кралския клуб" се наложи с 3:1 на "Сантяго Бернабеу" след обрат, а самата среща стигна и до продължения, когато паднаха и ключовите попадения. 

Тимът на Диего Симеоне влиза в дербито след серия от 6 поредни двубоя в Ла Лига без поражение. В тях "дюшекчиите" записаха 4 победи и 2 равенства. За тях на разположение няма да бъдат Де Пол, Кондогбия и Регилон, докато Алаба, Родриго и Менди лекуват контузии и ще отсъстват за домакините.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички