150 гола под ръководството на Шави - кой вкарва най-много за Барселона?


150 гола под ръководството на Шави - кой вкарва най-много за Барселона?
Снимка: Getty Images

2789 0

Барселона на Шави достигна цифрата от 150 гола с попадението на Феран Торес срещу Атлетико Мадрид в неделя. Мач, който повечето коментатори смятат, че е напълно осигурил титлата в Ла Лига за каталунците. Това е брой от голове, който отборът е постигнал в общо 82 официални мача - давайки средно 1,82 гола на мач.

Играчите с най-много голове под ръководството на Шави

Полският нападател Роберт Левандовски оглавява списъка с най-добри голмайстори в ерата на Шави с общо 27. Тези са разделени между Ла Лига (17), Шампионска лига (5), Купа на Краля (2), Суперкупа на Испания (2) и Лига Европа (1).

Втори в списъка е най-новият голмайстор, Феран, благодарение на неговите 14 гола. Включително последните два, които Барселона отбеляза: при 0:4 срещу Елче и 1:0 срещу Атлетико. Третото място на подиума заема Педри, който изостава само с един, демонстрирайки ясно офанзивните си способности, въпреки че е полузащитник.

Четвъртият най-добър голмайстор в ерата на Шави е Пиер Емерик Обамеянг с 12 гола. Това показва, че негово потенциално завръщане би било много полезно. Стига Челси да се съгласи да го пусне безплатно или на много достъпна цена. Усман Дембеле заема пето място с общо 10, а шестият е за Ансу Фати с девет, наравно с бразилеца Рафиня и с един гол повече от Мемфис Депай, който заема осмата позиция. След двубоя с "дюшекчиите" Шави бе категоричен, че са изхвърлили Атлетико от битката за титлата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички