Тайна клауза: Илкай Гюндоган бил категоричен и поставил ултиматум на Барселона


Тайна клауза: Илкай Гюндоган бил категоричен и поставил ултиматум на Барселона
Снимка: Getty Images

7206 0

На Барселона остаа единствено да обяви официално второто си лятно попълнение. Полузащитникът на Манчестър Сити - Илкай Гюндоган, е договорил условията си с каталунците и предстои да бъде представен с фланелката на тима.

Халфът преминава при "блаугранас" като свободен агент, след като не успя да поднови контракта си с "гражданите". Германският национал обаче е запознат с тежката финансова ситуация на "Камп Ноу", поради което е предприел мерки.

С едно наум

Испанското издание "Sport.es" съобщава, че 32-годишният състезател е пожелал специална, тайна клауза в своя договор с "лос кулес".

От информацията става ясно, че Гюндоган е получил съвет от обкръжението си да подсигури своето бъдеще по определен начин. Това е в случай, че клубът не успее да го регистрира поради рестрикциите от страна на Ла Лига.

Именно поради тази причина дебютът на защитника Жул Кунде миналата година бе забавен, след като той не можа да бъде вписан навреме. Тогава пречка се яви таванът на заплатите в лигата.

Решението и отговорът на клуба

Гюндоган от своя страна иска да е сигурен, че подобен сценарий няма да го сполети. За целта той е добавил клауза в контракта си, която му позволява да напусне, ако клубът изпадне в същата ситуация и не успее да го регистрира преди началото на сезона в Ла Лига.

Ръководството на Барселона от своя страна е гарантирало пред футболиста и агентите му, че това няма да се случи и оптималният срок за вписването на германеца е до 1-ви юли. Той обаче все пак решил да се подсигури.

С какво се пребориха каталунците, за да привлекат Гюндоган?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички