В опит да пребори кризата: Барселона договори първата си продажба за лятото


В опит да пребори кризата: Барселона договори първата си продажба за лятото
Снимка: GettyImages

7017 0

Барселона ще трябва да постигне рекордни приходи това лято по отношение на продажбите, за да разреши проблемите си с правилата за финансов феърплей на Ла Лига. Целта е да се спестят заплати и да се накарат играчите да намалят със 150 милиона евро в най-добрия случай.

Първият напускащ е вече почти договорен

Спортният отдел работи от седмици върху различни сценарии и първият трансфер се оформя да е на Клеман Ленгле. Левият централен защитник се представя добре в Тотнъм и окончателната продажба на играча, който няма да бъде част от бъдещите планове на каталунците, може да бъде финализирана.

Ленгле се присъедини към "шпорите" миналото лято под наем без опция за закупуване. Това не беше лесна операция, тъй като заплатата на играча трябваше да бъде коригирана, но в крайна сметка се стигна до благоприятно споразумение за всички страни.

Френският защитник, поискан от бившия треньор Антонио Конте, се представи на добро ниво във Висшата лига. Лондонският клуб е категоричен, че ако трансферната сума бъде коригирана, може да се направи добра сделка, стига играчът също да се съгласи.

И без Конте в Тотнъм са сигурни, че искат защитника

Двата клуба вече преговарят за формализиране на трансфер от около 14 милиона евро. Барса вече е формализирала голяма част от подписването му, така че биха били готови да го продадат и да спестят значителна сума пари. Има добра предразположеност между двете страни, защото въпреки напускането на Конте, цялостната оценка на Тотнъм за Ленгле е отлична в личен и професионален план. А пазарът за леви централни защитници е много скъп, така че намирането на защитник с неговия опит е трудно.

Институционалната криза, през която "шпорите" преминават в момента, донякъде парализира операцията. Конте напусна и те търсят нов треньор, докато клубът ще трябва да се справи и без своя спортен директор Фабио Паратичи, който е санкциониран от ФИФА заради престоя му в Ювентус.

Приоритетът на Барса не беше да удължи периода му под наем, а да спечели пари от него, тъй като до 30 юни трябва да влязат свежи средства в касата. Освен Ленгле има още четирима набелязани за раздяла заради високите заплати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички