Миникризата е факт! Барселона не успя да превземе "Местая" (ВИДЕО+СНИМКИ)


Миникризата  е факт! Барселона не успя да превземе "Местая" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3091 0

Валенсия измъкна боево реми 1:1 срещу Барселона в здрав двубой от 17-ия кръг на Ла Лига. Така миникризата при каталунците продължи, след като в трети пореден мач те не познават вкуса на успеха.

Хората на Шави очаквано имаха териториално превъзходство през почти целия мач. Гостите доминираха на терена особено след почивката, но бойкият тим на Рубен Бараха не се даде, а и се възползваше от всяка възможност да създаде главоболия на „блаугранас“.

Жоао Феликс откри резултата в 55-ата минута, след като вкара на празна врата. Страхотен гол на Уго Гиямон в 70-ата минута обаче донесе може би заслужената точка за „прилепите“. Това бе негово дебютно попадение през сезона. Много силен мач за тях направи и грузинският им вратар Георги Мамардашвили, който извади куп положения и пази като лъв.

По този начин се очерта и тенденцията мъките на Барселона при гостуванията да продължат. Домакините пък измъкнаха точка след двете поредни поражения в Ла Лига.

Феновете на стадион „Местая“ пък не пропуснаха отново да призоват собственика на клуба Питър Лим да се оттегли. В 19-ата минута на двубоя те издигнаха куп плакати срещу сингапурския милиардер.

След поредната издънка Барса остава на 3-ото място с 35 точки, на 6 от лидера Жирона. Валенсия пък е на 10-ото място с 20 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят „Местая“ с опит за натиск на домакините. Още преди да е изтекла 2-ата минута те едва не откриха резултата. Роман Яремчук получи в пеналта след пробив отляво. Украинецът шутира от около 8-9 метра, но Иняки Пеня показа страхотен рефлекс и изби в корнер.

В следващите минути играта се поизравни. Барса на свой ред искаше да наложи своя стил.

Каталунците отговориха на предизвикателството в 10-ата минута. Левандовски се измъкна от засадата, но би покрай вратата. В 13-ата минута полякът притесни щаба на гостите, но в крайна сметка се оказа, че няма да се наложи да напусне принудително.

В 16-ата минута Пеня отново извади гостите след удар с глава на Кристиан Москера. Барса отговори с шут на Лева от дъгата на пеналта, спасен от Мамардашвили.

Двубоят продължи на високо темпо, а атаките се редуваха към двете врати. В 28-ата минута Левандовски пробва ножичен удар, но Мамардашвили отново прояви страхотен рефлекс.

Video edited on Kapwing

В 35-ата минута Лева отново не успя да преодолее грузинския страж. Само 120 секунди по-късно Уго Дуро пък с глава не успя да  даде преднина на „прилепите“.

През първото полувреме двата отбора отправиха общо 13 удара към вратите на съперника. 5 от тях бяха точни – 2 за домакините 3 за гостите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта Барселона бе по-активният отбор. Териториалното им превъзходство се запази. Нови пропуски направиха Левандовски и Гюндоган.

ГОООЛ! Най-накрая се стигна до гол. Барселона откри резултата в 55-ата минута. Попадението реализира Жоао Феликс. Португалецът прати топката в опразнената мрежа след пас на Рафиня, който пък бе изведен от Френки де Йонг. Любопитното е , че Феликс изобщо не се зарадва, тъй като вероятно мислеше, че може да бъде отсъдена засада.

Video edited on Kapwing

Гостите направиха нови пропуски след попадението си. В тази светлина блеснаха авторът на попадението Жоао Феликс и Гюндоган.

ГОООЛ! „Прилепите“ изравниха в 70-ата минута. Уго Гиямон заби страхотен гол. Той напредна и шутира от дъгата на пеналта, като не остави шансове на Иняки Пеня – 1:1, пращайки топката в горния му ляв ъгъл.

Video edited on Kapwing

В 82-ата минута Рафиня се озова сам срещу Мамардашвили, който отрази, а след това бразилецът направи добавка, но защитник изби отново пред голлинията.

До края Барса не се отказа да търси победата. Централният защитник Роналд Араухо пропусна последната по-изгодна ситуация в 3-ата минута на добавеното време.

Ето къде да гледаме Валенсия - Барселона НА ЖИВО по ТВ!

Стартови състави

ВАЛЕНСИЯ: Мамардашвили, Корея, Москера, Диакаби, Васкес, Гийямон, Пепелу, Перес, Лопес, Яремчук, Дуро

БАРСЕЛОНА: Пеня, Кансело, Кунде, Араухо, Балде, Де Йонг, Гюндоган, Педри, Рафиня, Феликс, Левандовски

Преди мача

Каталунците влизат в двубоя без успех в последните си две срещи и от четвърто място във временното класиране. Възпитаниците на Шави изостават със седем точки от актуалния лидер Жирона, който преди седмица победи като гост в прекия двубой с 4:2. 

Валенсия пък е на 11-о място с 19 точки след 16 изиграни двубои, колкото имат и каталунците. "Прилепите" обаче имат много слаби резултати в последно време и имат само победа в последните си 5 срещи - 3 загуби и реми. 

И двамата треньори имат по четирима контузени - Алонсо, Гави, Мартинес и Тер Щеген за гостите, докато Алмейда, Габриел Паулиста, Гая и Гера не са на разположение за Валенсия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички