Меси можел да си прекрати договора с Барса при независимост на Каталуня


Меси можел да си прекрати договора с Барса при независимост на Каталуня
Снимка: Getty Images/Guliver

872 0

Станаха известни още подробности от договора на Лионел Меси с Барселона, подписан през 2017 година. Двете страни са се разбрали, че ако Каталуня стане независима от Испания, звездата може да напусне клуба едностранно. Контрактът е подписан няколко месеца след референдума за независимост, заради това е включен пункт за него в контракта му.

Освен това Меси е бил защитен от финансови загуби, свързани с възможно отстраняване от футбола, получено докато е на разположение на националния отбор. Като пример е посочен случаят с Луис Суарес, на когото му бе забранено да играе футбол за 4 месеца. Причина за това стана ухапването на Джорджо Киелини по време на мача Уругвай - Италия от Мондиал 2014.

За победа във финала на Шампионска лига звездата ще получи бонус от 3 548 644 евро, а за победа в Купата на Краля - 104 372 евро. Друга интересна подробност от договора му е, че всеки мач, в който е записал 45 минути, му се брои за изигран. При други играчи това се случва при 60 изиграни минути. Мачовете, които аржентинецът пропуска заради контузия, се смятат за изиграни. Ето още детайли по мегадоговора на Меси. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички