В Испания разкриха зашеметяващата сума, която Меси е получил само от последния си договор


В Испания разкриха зашеметяващата сума, която Меси е получил само от последния си договор
Снимка: Getty Images/Guliver

1723 0

El Mundo съобщи колко е общата сума, която Лионел Меси ще получи до края на договора си с Барселона, който приключва през юни. Тя възлиза на 555 237 619 милиона евро.

От 2017 г. насам той печели 138 милиона евро на сезон в Барселона. Последният му договор беше договорен с тогавашния президент Хосеп Мария Бартомеу през ноември 2017 г. и показва, че аржентинецът е получил астрономическа сума, предвид финансовите проблеми на клуба.

От годишната му заплата са фиксирани около 115 милиона евро, докато има други 78 милиона евро, които могат да бъдат постигнати чрез бонуси. Това включва бонус за подновяване от 115 200,00 евро и бонус за лоялност от близо 78 милиона евро. Според El Mundo, Меси вече е осигурил 92% от този бонус.

Както е известно, суперзвездата на Барселона се намира в последната година от своя контракт на "Камп Ноу", като вече е свободен да преговаря с други отбори. Имаше информации дори, че аржентинецът е постигнал предварителна договорка с ПСЖ и ще се присъедини към тях през лятото като свободен агент.

Това означава, че Барселона няма да получи трансферна сума за носителя на 6 "Златни топки". През миналото лято аржентинецът пожела да напусне отбора, но тогава клубът блокира трансфера му. Тогава се твърдеше, че той ще премине в Манчестър Сити, където работи и бившият му наставник Хосеп Гуардиола, с когото са в много добри отношения.

Междувременно от ПСЖ признаха, че от Меси зависи дали ще премине при тях (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички