Меле, спорен гол и колебливо съдийство донесоха победата на Барселона срещу Атлетико Мадрид (ВИДЕО)


Меле, спорен гол и колебливо съдийство донесоха победата на Барселона срещу Атлетико Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7382 0

Барселона победи Атлетико Мадрид на "Метрополитано" в дербито от 16-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците надделяха с минималното 1:0.

Единственото попадение в срещата падна в 22-ата минута и бе дело на французина Усман Дембеле, който се възползва от страхотен пробив на Педри, а след това и от пас на Гави, за да донесе трите точки на каталунците.

Срещата бе съпътствана от много спорни решения на арбитъра Хосе Луис Монтеро, както и на неговите колеги от ВАР стаичката. Съдията бе принуден и да покаже два червени картона в самия край на мача на Феран Торес и Стефан Савич, след като двамата се сборичкаха на тревата.

По този начин Барса дръпна пред втория в Ла Лига - Реал Мадрид с три точки и вече е с актив от 41 пункта. Атлетико пък е петата позиция с 27 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна под егидата на Барса. Каталунците поеха инициативата рано-рано и се настаниха трайно в половината на Атлети. Ансу Фати можеше да се възползва от грешка в защитата на домакините в петата минута, но ударът му бе блокиран в последния момент от противников защитник. 

В 22-ата минута резултатът бе открит. Педри направи чудесен пробив към наказателното поле на Атлетико, успя да намери Гави, който предостави топката на Дембеле, а последния бе точен и даде преднина на Барса - 0:1. Малко след попадението се откри чудесна възможност пред Педри, след грешка на Атлетико, но ударът на младия испанец бе блокиран.

СПОРНОТО ПОПАДЕНИЕ НА ДЕМБЕЛЕ (ВИДЕО)

След попадението домакините взеха нещата в свои ръце и тръгнаха напред. В 33-ата минута Хосе Мария Хименес се извиси над всички след центриране и нанесе страховит удар с глава, който обаче мина встрани на страничния стълб. 4 минути по-късно Науел Молина шутира от малък ъгъл, но отново кълбото мина встрани. 2 минути преди края на полувремето Антоан Гризман бе изведен срещу Тер Щеген, но германецът спаси впечатляващо силния му удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Атлетико Мадрид започна добре втората част. Първо, Жоао Феликс си пробва късмета от сериозна дистанция, като ударът му мина встрани. След това Молина пусна хубава топка към Гризман, но ударът му не бе качествен и пропусна. След това срещата се поизнерви, Араухо влезе опасно в краката на Коке, за което получи и жълт картон.

В 62-ата минута Жул Кунде пусна дълга топка в половината на "дюшекчиите" за своя съотборник Усман Дембеле. Французинът стигна до кълбото, навлезе в наказателното поле и стреля, но ударът му срещна страничния стълб на Облак. 4 минути по-късно Маркос Йоренте си пробва късмета от средна дистанция, но не създаде неприятности за Тер Щеген. В 73', влезлият като резерва Феран Торес, успя да вкара топката във вратата, но попадението не бе зачетено заради засада.

Заключителните минути на срещата бяха съпътствани от два червени картона. Стефан Савич и Феран Торес се сдърпаха, а реферът не се поколеба и изгони и двамата футболисти за секунди. В четвъртата минута на добавеното време удар на Антоан Гризман от наказателното поле бе изчистен от гол линията.

Стартови състави:

Атлетико Мадрид: Облак, Рейнилдо, Савич, Хименес, Молина, Бариос, Коке, Караско, Йоренте, Феликс, Гризман

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Кристенсен, Кунде, Балде, Бускетс, Гави, Педри, Де Йонг, Фати, Дембеле

ПРЕДИ МАЧА

Барселона получава възможността да дръпне с три точки на върха пред втория Реал Мадрид, който се спъна вчера (7 януари) срещу Виляреал, с евентуална победа срещу момчетата на Чоло Симеоне.

Атлетико Мадрид е отборът, който се намира в по-добра форма. Футболистите на "дюшекчиите" са с 5 победи в последните си 5 мача във всички турнири. Барса пък може да се похвали с 4 победи и 1 равенство в последните си 5.

От последните 5 сблъсъка между двата гранда два са завършвали на равно, Атлети са записвали две победи, а Барса само една - 4:2 на 6-ти февруари 2022 година.

Шави няма да може да разчита на Жорди Алба и Роберт Левандовски, които висят с червени картони. Същото се отнася и за Марио Хермосо, който няма да играе тази вечер за мадридчани.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Хосе Луис Монтеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички