"Няма да се реши нищо": Шави успокоява Барселона преди дербито в Мадрид


"Няма да се реши нищо": Шави успокоява Барселона преди дербито в Мадрид
Снимка: Getty Images

1000 0

Старши треньорът на Барселона - Шави, говори преди гостуването в Мадрид на Атлетико, което предстои на каталунците през последния ден от седмицата в Ла Лига.

Легендата на "блаугранас" обясни пред медиите, че резулатът от визитата на "дюшекчиите" във всички случаи няма да предреши нищо в битката за титлата и поради тази причина възпитаниците му трябва да са спокойни.

"Всяка седмица е така: следващият мач е най-важен. Той няма да реши нищо, но евентуалното изоставане в точките би било удар по амбициите ни. Това е сложно място за гостуване и те са доста силни в защита. Ще бъде трудно за нас да бъдем по-ефективни в сравнение с последните ни няколко мача. Грешките ни са по-скоро психически проблем, отколкото проблем със самата играта. Ние доминирахме и създавахме положения, но трябва да решаваме по-рано мачовете. Трябва да сме по-силни в определени елементи", направи съпоставка специалистът с изминалите мачове.

Наставникът припомни и за грешките срещу Еспаньол и Интерсити:

"Много превъзхождаме нашите съперници, но понякога допускаме грешки. Опитваме се да вдъхнем увереност на играчите, за да не правят грешки, но футболът е именно такава игра. Трябва да сведем до минимум тези пропуски, за да спечелим. Срещу Интерсити сами си направихме живота труден.

Срещу Еспаньол ни липсваше ефективност. Срещу Интерсити беше различно. Допуснахме три гола и това не може да се случи. Трябва да бъдем доста по-агресивни", допълни Шави пред медиите.

Барселона и шампионът Реал Мадрид имат по 38 точки на върха в класирането, след като шампионите загубиха с 1:2 като гости от Виляреал.

Вижте какво причини бивш играч на Барселона на каталунците през изминалите дни! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички