Ръководство и треньорски щаб в Барселона не могат да се разберат за заместник на Серхио Бускетс


Ръководство и треньорски щаб в Барселона не могат да се разберат за заместник на Серхио Бускетс
Снимка: Getty Images

1137 0

В Барселона има противоречия относно привличането на подходящ заместник на Серхио Бускетс. Според Mundo Deportivo каталунският клуб иска да привлече по-млад играч в центъра на халфовата линия, независимо дали Бускетс ще остане в отбора. 

Шави иска Барселона да подпише с 24-годишния полузащитник на Реал Сосиедад - Мартин Субименди. Наскоро той удължи договора си с клуба до 2027 г. с освобождаваща клауза от 60 милиона евро. Шави вярва, че Субименди има черти, подобни на тези на Бускетс.

Ръководството на Барселона смята Субименди за твърде скъп и обмисля други играчи. Президентът на каталунците - Жоан Лапорта харесва 25-годишния полузащитник на Уулвърхемптън - Рубен Невес. Договорът му с клуба е до 2024 г. Агентът на играча Жорже Мендеш е близък приятел с Лапорта. Благодарение на това президентът знае, че Барса може да си позволи трансфера на Невес.

Шави и неговият щаб не са убедени от опцията да поканят Рубен. Те не са сигурни, че той е способен да замени Бускетс. Лапорта настоява, че трансферът на Невес е не само добра сделка от спортна и финансова гледна точка, но и важен стратегически ход, който ще помогне в преговорите с Мендеш за удължаване на договора с Алекс Балде.

Това не е и първия проблем между ръководството и треньорския щаб, след като стана ясно, че клубът иска да се раздели с любимеца на Шави в защита - Маркос Алонсо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички