Медицинският персонал на Барселона вече губи търпение с Дембеле


Медицинският персонал на Барселона вече губи търпение с Дембеле
Снимка: Getty Images/Guliver

1315 0

Усман Дембеле сякаш никога няма да се научи - или поне това е заключението, до което са стигнали треньорският и медицинският персонал в Барселона, след като играчът се контузи за пореден път.

Последната му травма се получи на срещата с Кадис на 5 декември. Френският нападател влезе след почивката, замествайки Коутиньо, но след като беше на терена само за няколко минути, Дембеле усети изтръпване в дясното му бедро. Веднага след като на пейката на Барса усетили, че нещо не е наред, попитали играча дали е в състояние да продължи. Дембеле прекарал следващите няколко минути, за да види как мускулът му ще реагира, преди да даде знак за излизане, въпреки че трудно би направил нещо на терена.

На следващия ден тестовете потвърдили, че има проблем с дясното подколенно сухожилие - със слухове, че дори би могъл да претърпи малко разкъсване на мускулите, въпреки че клубът не е направил оценка колко дълго ще е аут. Според някои източници, от близкото обкръжение на играча, Дембеле ще отсъства от две до три седмици, пише AS.

Какъвто и да е истинският мащаб на контузията, медицинският персонал на клуба смята, че Дембеле е допуснал грешка, отлагайки решението си да напусне терена, тъй като евентуално би могло да го спаси от влошаване на нараняването и да намали времето за възстановяване. Роналд Куман не е определил дата кога Дембеле да може да се върне към тренировките на първия отбор, като ограничи отговора си до това, че играчът тренира отделно.

Проблемът е, че Дембеле изглежда не е в състояние да слуша това, което собственото му тяло му казва. Този последен неуспех е по-малко сериозен от този, който той претърпя миналия сезон в началния мач срещу Атлетик. По този повод той не само претърпя контузия и не уведоми резервната скамейка, той изигра пълни 90 минути, след което не се яви на рутинните тестове на следващия ден - измисляйки оправданието, че има други ангажименти, които трябва да изпълни . Два дни по-късно той тренираше обратно, но трябваше да се оттегли от загрявката, след като изпитваше болка и изпусна над месец.

Междувременно един от кандидатите за президент на Барселона заяви, че ако Меси остане на "Камп Ноу", то той ще трябва да намали заплатата си (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички