Кандидат за президент на Барселона: Меси трябва да намали заплатата си


Кандидат за президент на Барселона: Меси трябва да намали заплатата си
Снимка: Getty Images/Guliver

1370 0

Кандидатът за президент на Барселона Емили Русо заяви, че заплатата на Лионел Меси е твърде висока за каталунците поради финансовите затруднения на клуба. Той добави, че иска да задържи топ реализатора на „блаугранас“ с ограничен откъм финансови параметри договор.

"При настоящата ситуация на клуба заплатата на Меси не е устойчива, така че ще трябва да постигнем споразумение с него. Ще му представим атрактивен проект. Това, което има най-голямо значение, е спортният проект. Когато Меси заяви, че напуска, той спомена пари.

Той има най-високата заплата в света, никой не печели повече от него, той не иска да напусне, защото печели по-малко. Той иска да си тръгне, защото иска да печели трофеи. Той говори за това, когато каза: „Шампионската лига не е по нашите сили“. Той иска отбор, пълен с таланти“, коментира Русо за испанския вестник AS.

Меси, който търсеше изход от Барса след края на миналия сезон, има по-малко от седем месеца до края на настоящия си контракт с клуба, в който прекара цялата си кариера.  Барса оглави класацията на Delitte Money League за клубове с най-високи приходи в европейския футбол до 2020, но пандемията от коронавирус засегна сериозно клубните финанси.  Припомняме, че договорът на Меси е до края на сезона и от януари е свободен да преговаря с всеки един клуб. Спекулациите за преминаването му в ПСЖ започнаха след коментар на Неймар - ето какво сподели бразилецът.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички