Marca: Трансферът на Килиан Мбапе в Реал Мадрид е уреден!


Marca: Трансферът на Килиан Мбапе в Реал Мадрид е уреден!
Снимка: GettyImages

6416 0

Трансфер №1 на летния трансферен прозорец е уреден, гръмна испанското издание "Marca", позовавайки се на един от най-добрите журналисти, когато става въпрос за Реал Мадрид - Хосе Феликс Диас. Собственикът на Пари Сен Жермен е приел офертата на Флорентино Перес за покупката на Килиан Мбапе и се очаква най-късно до 24 часа трансферът да бъде официално обявен от двете страни. 

Последната оферта на Реал Мадрид за Мбапе е била на стойност 170 милиона евро и 10 милиона евро като допълнителни бонуси, които по всяка вероятност са лесни за изпълнение. Това предложение Перес е подчертал, че ще бъде последно и Реал Мадрид няма намерение да се остави да бъде изнудван за играч, който след 4 месеца може да подпише договор и да не бъде плащана трансферна сума. 

Преговорите между ПСЖ и Реал Мадрид са водени на най-високо равнище, след като Флорентино Перес е преговарял лично със собственика на парижани - Тамим бин Хамад Ал Тани, а ролята на Насер ел Хелайфи (президент на ПСЖ) е била неутрализирана. Самият той е против този трансфер. 

Засега само Феликс Диаз потвърждава трансфера, докато "Le Parisen" пише, че офертата е отклонена. Засега обаче информацията на Феликс Диас относно преговорите за Мбапе са най-точни. 

Ако сделката бъде финализирана до края на трансферния пазар, Мбапе ще се превърне във втория най-скъп футболист в историята, като ще остане единствено зад Неймар, за когото ПСЖ плати 222 милиона евро на Барселона. Сумата е баснословна, при условие че Мбапе можеше да премине в Реал само след година, и то без трансферна сума. И играчът, и клубът обаче настояваха до последно сделката да се осъществи през това лято. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички