ПСЖ поиска космическа сума от Реал Мадрид за трансфера на Килиан Мбапе


ПСЖ поиска космическа сума от Реал Мадрид за трансфера на Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

7026 0

Ръководството на Пари Сен Жермен постави цена от 220 милиона евро на звездата си Килиан Мбапе, който е искан от испанския колос Реал Мадрид. Вчера испанският гранд отправи оферта към парижани за френския нападател на стойност 160 милиона евро, но тя бе отхвърлена от шефовете на ПСЖ.

Впоследствие спортният директор на френския клуб Леонардо призна, че Мбапе има желание да премине на "Сантяго Бернабеу" и парижани са готови да го пуснат, ако получат желаната сума. Днес стана ясно, че цената на Мбапе е 220 милиона евро, което може да се стори и твърде много на Кралския клуб, с оглед на това че френският национал има договор само за още една година с ПСЖ.

В същото време испанската преса разкри как Реал може да набере нужните средства за привличането на Мбапе. 13-кратните шампиони на Европа са по-пестеливи на трансферния пазар в последните години и в края на миналия сезон имаха 122 милиона евро запаси, като те имат възможност да изтеглят кредит за още до 200 милиона.

Това означава, че Реал може да събере парите за купуването на Мбапе, но предстои да стане ясно дали ще се стигне до трансфер преди затварянето на прозореца в края на месеца. Ако трансферът се осъществи, то е много вероятно ПСЖ да пристъпи към привличането на суперзвезда от Висшата лига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички