Последна оферта: Реал определи финалната си цена за Килиан Мбапе


Последна оферта: Реал определи финалната си цена за Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images/Guliver

3981 0

Сага №1 на летния трансферен прозорец е към своя край и нейният изход зависи изцяло от собствениците на ПСЖ. Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е изпратил официално втората оферта на клуба за Килиан Мбапе, след като първото предложение на "кралете" беше отхвърлено от катарските собственици на френския гранд. 

Новата оферта беше оповестена от няколко испански журналисти и потвърдена от Фабрицио Романо. Тя е на обща стойност 180 милиона евро, като е разпределена в две части - 170 милиона евро твърда сума и 10 милиона под формата на различни добавки и бонуси, обвързани с представянето на играча. 

Това обаче не е просто поредната "покана" за преговори между двата клуба. Според приближения до Перес топ журналист на "Ел Чирингито" и водещ на "Хугонес" - Хосеп Педрерол, това е последната оферта на Реал Мадрид за Килиан Мбапе - клубът няма никакво намерение да попада в безкраен диалог, който да се проточи с дни, и няма да увеличи повече парите, които дава за Мбапе, тъй като само след 4 месеца Перес може да подпише предварителен договор с Мбапе и да го вземе през следващото лято без трансферна сума. 

Желанието на Реал Мадрид е да вземе Килиан още сега, но не и ако ПСЖ не иска да преговаря за адекватна сума. Сега топката е изцяло в полето на парижани и по-скоро собствениците на тима, които еднолично ще решат дали Мбапе ще премине на "Бернабеу", или ще остане още година на "Парк де Пренс". 

Самият футболист иска да играе за Реал и вече отклони редица оферти от парижани, включително и за абсурдните 50 милиона евро заплата (след данъци). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички