"Marca": Може би Барселона не са толкова слаби, колкото изглеждат...


"Marca": Може би Барселона не са толкова слаби, колкото изглеждат...
Снимка: Getty Images

3556 0

Може би Барселона всъщност не е толкова слаб отбор, колкото изглежда в последните месеци - над тази теза разсъждава испанското издание "Marca" в свой коментар след снощното равенство със Севиля

Футболистите на Шави действително изиграха добър мач и само пропуските ги лишиха от възможността да си тръгнат с 3 точки от визитата на втория в класирането в Ла Лига

"Не би било мъдро да говорим за окуражителни знаци или за това, че Барселона има шанс да се бори за отличия през този сезон", започва материалът. "Все още трябва да бъде свършена много работа, но при гостуването си на Севиля във вторник отборът остави позитивни впечатления".

"Marca" добавя, че младите таланти на Барселона са изиграли много стабилен мач, но се е усетила липсата на типичен №9, който да завършва атаките. Както знаем, Мемфис Депай се контузи в мача срещу Байерн Мюнхен на 8 декември и оттогава не се е появявал в игра.

"Барселона наистина изглеждаше като отбор в Андалусия. Те завършиха наравно, но не бяха далеч от победата. Това трябва да означава нещо!".

Испанското издание оценява по достойнство и прогреса в играта на Роналд Араухо, който се разписа за 1:1 в самия край на първото полувреме. От друга страна, 20-годишният Абде Езалзули показвал някои тактически непостоянства, но като цяло резките му пробиви и смени на темпото били истинско оръжие за каталунците. Материалът завършва с твърдението, че Усман Дембеле също е играл на висота и само гредата му е попречила да се превърне в герой за своя тим.

Факт е, че Барселона има проблеми в атакуващ план, но когато Ансу Фати и Педри се завърнат (вижте кога), нападателната мощ ще се покачи неимоверно!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички