Любопитно: Защо Гави е избрал Барселона пред Реал Мадрид и Атлетико Мадрид?


Любопитно: Защо Гави е избрал Барселона пред Реал Мадрид и Атлетико Мадрид?
Снимка: Getty Images

6656 0

Младокът Гави се превърна в ключов играч за първия отбор на Барселона, въпреки че е само на 17 години. На "Камп Ноу" се надяват, че този футболист ще им върши работа за доста години напред във времето и ще се превърне в техен талисман след напускането на Лионел Меси.

Интересно е да се отбележи обаче, че животът му е можел да развие по доста по-различен начин!

Оказва се, че трите големи гранда в Испания - Барса, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, са се състезавали кой от тях да грабне таланта от школата в Лос Паласиос.

Неговият първи треньор в отбора на Лос Паласиос - Мануел Васко, разкри пред "Sport", че единственото желание на Гави е било да отиде в Каталуния:

"Знам, че Реал и Атлетико го искаха, но когато отиде в Барселона той каза на родителите си: "Татко, най-добрите играчи са тук и аз искам да играя тук"", спомня си Васко и добавя: "Гави привлече интерес още от самото начало - Бетис и Севиля бяха първите отбори, които се появиха".

"Барселона подписа с него след един турнир в Алгарве, на който беше избран за "Най-добър играч". Преди това и двата отбора от Мадрид го гледаха, но той бе категоричен, че ако трябва да избира между големите клубове, Барселона му харесва най-много", разказа още първият треньор на Гави.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички