Любопитен фактор: Усман Дембеле разкри защо избра ПСЖ пред Барселона


Любопитен фактор: Усман Дембеле разкри защо избра ПСЖ пред Барселона
Снимка: Getty Images

9818 0

Вече бившият нападател на Барселона - Усман Дембеле, сподели кой е ключовият фактор, стоящ зад решението му да напусне каталунците и да се присъедини към ПСЖ това лято.

Френското крило обясни, че е избрал да се насочи към изхода на "Камп Ноу", за да печели трофеи. Той заяви, че желае да зарадва привържениците на отбора и няма търпение да го стори.

Защо "принцовете" пред "блаугранас?

"Искам да печеля трофеи, да накарам феновете и града да се гордеят. Вълнуващо е и се надявам, че ще постигнем страхотни неща. Трябва да съм готов и да стартирам добре. Нямам търпение", коментира фланговият състезател пред официалната телевизия на Лига 1 и продължи.

Дембеле изрази удовлетворението си да работи под ръководството на бившия наставник на Барселона Луис Енрике. Той заяви, че очаква скоро да получи първия си медал като играч на тима.

"Надявам се, че скоро ще спечеля първия си трофей с ПСЖ. За един футболист е изключително важно да разполага с доверието на треньора. Говорих се президента, както и със спортния директор и ми хареса проектът, който имат", добави крилото.

За испанския специалист и родината

"Обичам стила на игра на наставника. Знаем, че Луис Енрике харесва атакуващия футбол и дългото владеене на топката. Това перфектно ми пасва.

Като французин, който е израснал в Еврьо̀, в близост до Париж, винаги съм говорил за ПСЖ. Реших, че е точният момент да дойда и да играя ту, в родното ми място", завърши Усман Дембеле.

Междувременно агентът на футболиста нанесъл обвинения на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички