Агентът на Дембеле обвинил Барселона за контузия на Усман и поискал пари за неизпълнена клауза


Агентът на Дембеле обвинил Барселона за контузия на Усман и поискал пари за неизпълнена клауза
Снимка: Getty Images

2589 0

Барселона и Усман Дембеле се разделиха, като вече става ясно, че никога не е имало стабилна връзка между агента на френското крило Муса Сисоко и каталунския тим. Според медиите в Испания директорът по футболните въпроси на "Камп Ноу" Матеу Алемани и Сисоко не са се разбирали, а историите за Сисоко все още "изтичат" в медийното пространство.

Агентът на Дембеле искал сума по клауза, която не е изпълнена

Sport твърди, че Сисоко е поискал Дембеле да спечели парите от договорен стимул, който не е изпълнил. На Дембеле му се дължеше известна сума, ако играе 60% от мачовете на Барселона през миналия сезон, което той не направи. Това беше едно от условията да се започнат преговори за подновяване на договора на Дембеле.

Сисоко е поискал от каталунския клуб да плати клаузата, твърдейки, че неуспехът е по вина на клуба. Аргументът му бил, че Дембеле се е контузил поради факта, че Барселона не му е осигурила нагреватели за краката, преди контузията му в 26-ата минута срещу Жирона през януари. И Сисоко, и Алемани без съмнение ще бъдат доволни, че не им се налага да участват в преговори известно време.

Дембеле, който премина в Пари Сен Жермен миналата седмица за 50,4 милиона евро, беше сред любимците на Шави Ернандес и неговите съотборници, но това не беше достатъчно, за да го задържи в клуба. Съобщава се, че Барселона ще получи 35,4 милиона евро от сделката, малко над 10 милиона евро повече от това, което биха получили при първоначалните условия на клаузата. Смята се, че вината за това е на Дембеле. А на "Камп Ноу" очакват още една оферта от 50 млн. евро за свой играч от отбор от Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички