Вече на 100%: ПСЖ обяви трансфера на Дембеле от Барселона


Вече на 100%: ПСЖ обяви трансфера на Дембеле от Барселона
Снимка: Getty Images

1930 0

Френският шампион ПСЖ вече официално е новият клуб на крилото Усман Дембеле. Френският национал, който от години играеше за Барселона, беше обявен като ново попълнение на парижани с динамичен клип, в който личността му е само загатната. Той ще носи номер 23 в новия си отбор.

Според слуховете крилото ще подпише с ПСЖ до 2028 година. Френският клуб ще плати на каталунците 25 милиона евро. Трансферната сума е 50 милиона, но половината ще бъдат за агента на Дембеле.

Преди идването на Шави Ернандес на "Камп ноу" Дембеле беше разочарован и искаше да напусне Барселона. Той обаче завърза отлични отношения с новия треньор и показа отлична игра под негово ръководство.

Очакванията бяха, ако крилото напусне, той да запази добри отношения с каталунците. Това обаче не е факт, след като се случва преди старта на новия сезон, а Барселона получава много по-малко от очакваните средства за него. Според други слухове за 5-годишния си контракт на "Парк де Пренс" футболистът ще спечели около 100 милиона евро.

Минути след публикацията на ПСЖ и Барселона обяви трансфера на официалния си сайт. Каталунците обявиха, че сумата по сделката е 50,4 милиона евро. А ето какво се твърди, че е казал Дембеле на Шави, преди да напусне. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички