Лопетеги се превърна в най-бързо уволнения треньор на Реал Мадрид


Лопетеги се превърна в най-бързо уволнения треньор на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1588 0

Снощи европейският клубен шампион Реал Мадрид официално обяви уволнението на Хулен Лопетеги. Специалистът бе назначен ден при старта на Световното първенство в Русия това лято, което доведе до уволнението му като селекционер на Испания. Сега, близо четири месеца по-късно той бе изгонен и от "Сантяго Бернабеу".

"Кралския клуб" се намираше в ужасяваща серия под ръководството на Лопетеги. В 14 мача грандът допусна шест поражения и направи още две равенства. Чашата преля в Ел Класико-то срещу Барселона, в което каталунците прегазиха големия си съперник с 5:1 на "Камп Ноу".

След уволнението Лопетеги се превърна в най-бързо изгонения треньор в историята на клуба. По-малко от него на "Бернабеу" прекарва единствено Антонио Камачо, който през 2004 година подава оставка сам след едва шест мача начело на "белия балет".

ПРИЧИНИТЕ, КОИТО ОТДАЛЕЧАВАТ КОНТЕ ОТ РЕАЛ МАДРИД

В изминалото вече дерби на Испания Луис Суарес направи страхотно впечатление. Урусът заби три гола във вратата на Тибо Куртоа, като по този начин задмина постижение на Лионел Меси. Повече за това може да четете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички