Логичният избор е ясен, но има още възможности: Между кои номера ще избира Мбапе в Реал и кои е носил досега?


Логичният избор е ясен, но има още възможности: Между кои номера ще избира Мбапе в Реал и кои е носил досега?
Снимка: Getty Images

4280 0

Трансферът на Килиан Мбапе за Реал Мадрид на практика все още не е официално обявен, а въпросът, който всички фенове на Мадрид си задават, е номерът, който французинът ще носи.

Няма много опции освен 9, повече от символично число, което легенди като Алфредо Ди Стефано са носили в "белия" клуб. Той е този, който е свободен в момента, въпреки че всичко сочи, че може да попадне в ръцете на бразилеца Ендрик. Той ще бъде под ръководството на Карло Анчелоти през следващия сезон, след като навърши 18 години.

Мбапе обаче не носи номер 9 нито с ПСЖ, нито с Франция. В Париж той носи номер 7 от юли 2018 година. Номер, който Лукас Моура остави свободен. "Това е легендарен номер, който са носили велики играчи", отбеляза Килиан на уебсайта на клуба при представянето си.

Още: "Мбапе гледаше всеки мач": Килиан е следил отблизо сензационен тим от Висшата лига

Проблемът е, че 7-цата в Мадрид има собственик. Носи го Винисиус, който го взе с напускането на Еден Азар, а бразилецът също е много важен играч и изглежда невъзможно да се откаже от него, въпреки че това би бил номер, който Килиан би носил. Номер, който носеше в Мадрид един от неговите идоли - Кристиано Роналдо.

Най-логичният избор за номер

Феновете на Реал Мадрид вече считат трансфера на Мбапе за сигурен

Ако 7 и 9 изглеждат сложни, има число, което може да пасне на Мбапе. Той също има собственик, 10-ката на Лука Модрич, но договорът на хърватина изтича и е много вероятно той да не го поднови. Следователно това е най-осъществимият вариант.

Това е и номерът, който нападателят носи във френския отбор и го взе точно преди Световното първенство в Русия, където стана световен шампион. "Исках го. Беше свободен и нямаше никой наоколо (смее се). Взех го и си играя с него. Виждам себе си повече като момче, което винаги е харесвало това номер Няма да промени твърде много начина ми на игра, ако имам 10, 12 или 29. За мен всичко е игра. За мен е същото. Знам, че това е историческо число за французите", коментира тогава той на пресконференция.

Още: Бивша френска звезда: Уморени сме от сагата с Мбапе - ще си тръгне ли? Добре ли се изходи?

Другите номера, които Мбапе е носил

Френското острие е носил повече номера през цялата си кариера. В Монако, където започна да се изявява като един от най-обещаващите нападатели в света, той носеше номер 29. Той го избра, защото беше денят през декември, когато се роди брат му Итън и той запази този номер в ПСЖ, докато не успя да вземе 7. В Монако той също взе 10, но през същото лято замина за ПСЖ. В Монако той също носеше 29, въпреки че започна кариерата си в Княжеството с 33 през сезон 15-16.

В националния отбор той е носил и други номера, преди да вземе номер 10 в кампанията 2018/19. Той дебютира в 2016-17 с 20 и след това носи 12 в 2017-18. Дебютът му беше срещу Люксембург на 25 март 2017 г. на 18 години и 3 месеца. А президентът на ПСЖ признал: Мбапе е договорил всичко с Реал Мадрид на 100%.

Още:  "Marca": Килиан Мбапе вече е подписал с Реал Мадрид, и то преди 2 седмици

Перес вече е казал на звездите на Реал Мадрид за Килиан Мбапе, но официалното представяне ще се забави

Мбапе успя да дублира победата на ПСЖ от Шампионска лига, но бранител открадна шоуто (ВИДЕО)

Не босовете, а Луис Енрике лично решил да извади Килиан Мбапе от състава на ПСЖ

Килиан Мбапе взима легендарен номер в Реал Мадрид - не е седмицата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички