"Marca": Килиан Мбапе вече е подписал с Реал Мадрид, и то преди 2 седмици


"Marca": Килиан Мбапе вече е подписал с Реал Мадрид, и то преди 2 седмици
Снимка: GettyImages

868 0

Авторитетното испанско издание "Marca" разкри, че Килиан Мбапе и Реал Мадрид са подписали договор още преди 2 седмици. Според него френският национал ще бъде играч на "белия балет" от 1 юли тази година. Той ще премине на "Сантяго Бернабеу" като свободен агент от ПСЖ, след като отказа да поднови договора си с парижани.

Припомняме, че преди няколко дни имаше официално потвърждение, че Мбапе ще напусне ПСЖ, като играчът е съобщил за решението си и на своите съотборници. Той е казал на клуба, че не иска повече оферти, тъй като е взел своето решение. Договорът с Реал е до 2029 година.

Край на сагата с Реал и Мбапе!

Още: Перес вече е казал на звездите на Реал Мадрид за Килиан Мбапе, но официалното представяне ще се забави

Килиан Мбапе е постигнал договорка с Реал Мадрид

От четвъртия опит Флорентино Перес най-накрая е успял да осъществи мечтата си. Според информация на "Marca", Реал Мадрид е разговарял с Мбапе през първите дни на януари, за да види дали той все още има желание да подпише с тях през юли. План, който беше договорен по-рано.

След като получили зелена светлина от Мбапе, генералният директор на Реал Хосе Анхел Санчес започнал преговори с играча и неговата майка и агент Файза Ламари. Мадридчани са направили компромис относно имиджовите права, но са подписали с него значително намалена сделка в сравнение с това, което беше в Пари Сен Жермен и това, което му бяха предложили през 2022 г. Това включва бонус за подписване от по-малко от 50 милиона евро.

Кога ще бъде представен и каква заплата ще взема?

Още: Карло Анчелоти след равенството на Реал: Да се скараш на този отбор е нещо много трудно

Мбапе трябва да бъде представен пред публиката на Реал Мадрид в някакъв момент от първи юли нататък, между участието му в Евро и Олимпийските игри с Франция.

След коригиране на някои искания, френският нападател ще пристигне като най-добре платеният в отбора въз основа на неофициалния си статут на най-добрия играч в света, но със заплата, която не е твърде далеч от играчите, които печелят най-много в отбора, които са Кроос, Модрич и Алаба.

Източници, близки до преговорите, представят възнаграждението в нарастващ мащаб, който обхваща диапазон между 15 и 20 милиона нетно годишно. Плюс бонуси за поставени цели през петте години, през които ще продължи договорът, следвайки типа договорни отношения, които Мадрид предлага.А по-рано имаше информация, че Реал Мадрид пожертвал Хари Кейн, за да събере Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд.

Още:  Луис Суарес изуми: Реал Мадрид ме искаше през 2014-а, щяха да продадат Бензема в Англия

Мбапе успя да дублира победата на ПСЖ от Шампионска лига, но бранител открадна шоуто (ВИДЕО)

Килиан призна, че напуска и Енрике подхвана Етан: Как братята Мбапе размяха съблекалнята на ПСЖ

"Трябва да сме в разговора": Килиан Мбапе в Арсенал? Микел Артета проговори

С освободени 200 милиона евро - ПСЖ води Мартинес за наследник на Мбапе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички