"Мбапе гледаше всеки мач": Килиан е следил отблизо сензационен тим от Висшата лига


"Мбапе гледаше всеки мач": Килиан е следил отблизо сензационен тим от Висшата лига
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

3261 0

По всичко изглежда, че Килиан Мбапе ще осъществи трансфера, около който години се спекулираше. Най-добрият френски футболист ще се насочи към Реал Мадрид след края на сезона, когато изтича договорът му с ПСЖ.

25-годишният световен шампион следи какво се случва с "кралския клуб" от доста години, като никога не е криел симпатиите си към Реал. Мбапе обаче не е следил редовно само мачовете на мадридчани, а и на друг клуб - и то доста изненадващ такъв.

Мбапе е гледал всеки мач на... Евертън

Става въпрос за доста по-кратък период в сравнение с интереса му към Реал, както и за причина, свързана с негов бивш съотборник, а не с любов към въпросния клуб. А той е състезаващият се в английската Висша лига Евертън.

Още: Бивша френска звезда: Уморени сме от сагата с Мбапе - ще си тръгне ли? Добре ли се изходи?

Това разказа Идриса Гей. Сенегалецът напусна "карамелите" през лятото на 2019 година, за да премине в ПСЖ. След три години престой във Франция обаче се завърна в Евертън през септември 2022 година. Ето какво сподели самият Гей:

Идриса Гей с любопитен разказ за Мбапе и Евертън

"Беше трудна последна година, но продължихме да подкрепяме отбора, да вярваме. Помня, че всеки път, когато губихме, Дракслер ми казваше: "Виждаш ли твоя отбор, той не е добър". А аз му казвах: "Ще оцелеем". Денят, в който оцеляхме срещу Кристъл Палас, той ми каза, че сме имали късмет. Казах му да дойде в Евертън, но не ме послуша" - разказва Гей, цитиран от LiverpoolEcho.

Самият Гей нерядко е гледал "карамелите" от телефона си в хотелите, докато е бил част от ПСЖ, а тогавашните му съотборници също проявявали интерес. Това било валидно дори за Мбапе, но не и за Лионел Меси, който тогава също бе част от парижани.

"Мбапе, да, той също гледаше. Харесваше му да гледа всеки мач. Меси - не. За мен беше трудно, защото губихме много и той (бел. ред. Мбапе) идваше и ми казваше: "Братле, виждаш ли, твоят отбор губи и играе по този начин?". Но беше забавно" - разказва още Гей. Колкото до бъдещето на французина, оказва се, че дори президентът на ПСЖ признал, че Мбапе е договорил всичко на 100% с Реал Мадрид.

Още: "Marca": Килиан Мбапе вече е подписал с Реал Мадрид, и то преди 2 седмици

Перес вече е казал на звездите на Реал Мадрид за Килиан Мбапе, но официалното представяне ще се забави

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички