Липса на доверие и разочарование: 4 са причините, поради които Дембеле напуска Барселона заради ПСЖ


Липса на доверие и разочарование: 4 са причините, поради които Дембеле напуска Барселона заради ПСЖ
Снимка: Getty Images

4417 0

Усман Дембеле напуска Барселона с трансфер на стойност 50 милиона евро в Пари Сен Жермен, като причините за трансфера му са разкрити.

Френският национал изглеждаше готов да се обвърже с нов договор с действащия шампион на Ла Лига на един етап, но сега кариерата му се измести в друга посока. Той се готви да се прибере у дома, като 26-годишното крило вече е в Париж, за да завърши преминаването си към носителя на титлата в Лига 1.

Причините Дембеле да поеме към ПСЖ

Според SPORT има четири причини Дембеле да напусне Барса за петгодишен договор с ПСЖ. Първият от тях е свързан със сагата с договора, в която той участва през 2022 г. В крайна сметка той подписа нови условия в Каталуния, но сагата се проточи няколко месеца и Барса се опита да се наложи на моменти, като го изхвърли от своя отбор.

Пристигането на Деко като спортен директор също се смята за тласкане на Дембеле към напускането, като лагерът на французина не е доволен от този ход. А причината е, че бившият полузащитник на Барселона не успя да присъства на срещите за удължаване на договора тази година.

Дембеле също е бил разочарован да разбере, че Барса е готова да го включи в потенциален удар за суперзвездата на ПСЖ Килиан Мбапе, когато изглеждаше, че сделка може да бъде сключена там. Шави се опита да изглади този проблем, но недоволството останало. Високо оцененият нападател се чувства така, сякаш му липсва подкрепа от няколко видни фигури на "Камп Ноу", като това е последната причина, поради която се готви да поеме ново предизвикателство. А Барселона има сериозен проблем с картотекирането на играчи като има само 13 преди новия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички