Лионел Меси вкара гол №700 в кариерата си


Лионел Меси вкара гол №700 в кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

4123 0

Барселона допусна поредна грешна стъпка в битката за титлата в Ла Лига, след като у дома завърши 2:2 с Атлетико (Мадрид). 3 от попаденията бяха от дузпи, като за 2:1 за каталунците се разписа Лионел Меси, за да запише своя гол №700 в професионалната си кариера.

Меси има 630 попадения на клубно ниво и 70 за националния отбор на Аржентина. Той отпразнува първия си срещу Албасете на 1 май 2005 г. - 15 години след това, той е само на 13 гола от отнемането на световния рекорд за отбелязани голове за един клуб. Той в момента се държи от Пеле, който удари 643 за Сантос - рекорд, който е от близо 50 години, но скоро може да бъде надминат.

Ле Меси е вкарал 700 гола в 862 мача за Барселона и Аржентина. Данните на Меси към днешна дата изглеждат по следния начин: 441 гола в Ла Лига, 114 в Шампионската лига, 53 за Купата на Краля, 14 в Суперкупата на Испания, 5 в Световното клубно пъренство и 3 в Суперкупата на Европа. Междувременно, продължават информациите, че в съблекалнята на Барселона не е никак спокойно, като се появиха снимки как Меси игнорира указанията на помощника на Кике Сетиен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички