Атлетико услужи на Реал Мадрид след драматични дузпи с Барселона в Ла Лига


Атлетико услужи на Реал Мадрид след драматични дузпи с Барселона в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5066 0

Барселона и Атлетико (Мадрид) завършиха при равен резултат 2:2 в голямото дерби от кръга в Ла Лига. Каталунците повеждаха на два пъти в двубоя, но в крайна сметка "дюшекчиите" изравняваха, като и двата пъти това се случи след дузпи. След втората такава останаха сериозни съмнения относно това дали имаше нарушение.

Това е трето равенство от 4 двубоя за играчите на Кике Сетиен, като по този начин пред големия съперник Реал Мадрид се открива възможност да дръпне с 4 точки на върха пред "блаугранас". Това ще се случи, ако "кралския клуб" спечели своя двубой срещу Хетафе (02.07 от 23:00 часа българско време).

За Барселона предстои тежко гостуване на Виляреал в неделя (05.07), след което градско дерби срещу Еспаньол - 3 дни по-късно (08.07). Атлетико пък домакинства на Майорка в петък, а другата седмица (08.07) гостува на Селта. А как се разви дербито между Барселона и Атлетико Мадрид по минути - четете в следващите редове:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В седмата минута се стигна до първата опасна възможност пред някоя от двете врати. Яник Ферейра Караско изпълни пряк свободен удар, който премина на опасна дистанция от вратата на Тер Щеген. Двама футболисти на "дюшекчиите" можеха да засечат центрирането, но се разминаха с топката.

Малко по-късно Барселона нанесе първия си точен удар в мача, след като Иван Ракитич пробва рефлексите на Облак с удар от дистанция. В 11-тата минута каталунците откриха резултата. След центриране от корнер топката се приземи на близката греда, където Диего Коща нямаше добра видимост и си вкара автогол - 1:0.

В 16-тата минута Караско бе фаулиран от Артуро Видал в наказателното поле след бърза контраатака на Атлетико. Зад бялата точка застана Диего Коща, чийто удар обаче бе спасен от Тер Щеген. Оказа се обаче, че немският страж не е бил на голлинията си в момента на изпълнението на удара, поради което получи жълт картон, а Атлетико - правото да изпълни нова дузпа. Този път Саул изпълни наказателния удар и реализира - 1:1.

В средата на полувремето защитата на гостите оставиха твърде много свобода на Меси, който се възползва от това на мига. Аржентинската суперзвезда опита удар от границата на пеналтерията, който след красива парабола прелетя на сантиметри от вратарските очертания. В 42-рата минута отново Меси стреля опасно към вратата на Атлетико след пряк свободен удар, но ударът му бе избит в корнер от Облак.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 3 минути след започването на втората част Барселона получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, след като Нелсон Семедо бе фаулиран. С изпълнението се нае Лионел Меси, който стреля в стил "Паненка" и отново изведе домакините напред в резултата - 2:1.

След час игра Атлетико стигна до ново изравняване на резултата. Караско нахлу в наказателното поле на Барса и бе фаулиран от Семедо, като фаулът бе спорен. Дузпата бе изпълнена отново от Саул, като този път Щеген усети посоката на удара и дори успя да докосне топката, но контактът не бе достатъчен да предотврати попадението - 2:2.

В 71-ата минута Семедо проби добре отдясно и стигна почти до аутлинията, след което подаде към непокрития Артуро Видал, който стреля технично, но топката мина малко покрай страничния стълб на Облак.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Отборът на Барселона влиза в дербито с Атлетико в колеблива форма, след като за последните три мача изгуби общо четири точки в битката за титлата с Реал Мадрид. "Дюшекчиите" пък са в серия от четири поредни победи, които затвърдиха третото им място в Примера Дивисион.

Наставникът на каталунците Кике Сетиен няма да може да разчита на контузените Усман Дембеле и Френки Де Йонг, докато Сержи Роберто е под въпрос за срещата. Диего Симеоне пък е без наказаните Коке и Стефан Савич, както и контузените Шиме Върсалко и Марио Ермосо.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Ленгле, Семедо, Бускетс, Пуиг, Видал, Ракитич, Суарес, Меси

Атлетико: Облак, Лоди, Фелипе, Хименес, Ариас, Саул, Партей, Йоренте, Караско, Кореа, Коща

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички