Лионел Меси празнува рожден ден! Геният от Росарио вече е на 33 години


Лионел Меси празнува рожден ден! Геният от Росарио вече е на 33 години
Снимка: Getty Images/Gulliver

5125 0

Смятаният от мнозина за най-великия играч в историята на футбола, аржентинската мегазвезда на Барселона - Лионел Меси, днес (24.06) празнува своя 33-и рожден ден, който бе ознаменуван с победа над Атлетик (Билбао) с 1:0, която поне временно върна каталунците на върха в Ла Лига. Както винаги през пребогатата си кариера на "Камп Ноу", така и снощи Меси бе с основна заслуга за успеха, след като асистира на Иван Ракитич за единственото попадение. 

Геният от Росарио е прекарал цялата си кариера в един клуб. Той има 16 сезона в първия отбор на Барселона, като за този период е изиграл над 700 мача, в които е реализирал над 600 попадения. Аржентинецът е печелил титлата в Ла Лига с "блаугранас" цели 10 пъти, Купата на Краля - 6 пъти, а Суперкупата на Испания - 8 пъти.

В Европа има 4 трофея от Шампионска лига, 3 пъти е печелил Суперкупата на Европа, а още 3 пъти е покорявал Световното клубно първенство. А какво да кажем за индивидуалните му награди? През годините той спечели десетки такива, но някои определено са далеч по-ценни от други.

Меси е единственият футболист в цялата история, който е печелил най-ценния индивидуален приз - "Златната топка", цели 6 пъти. Освен това, той отново е рекордьор и при голмайсторите с 6 награди "Златната обувка". Има и редица призове от УЕФА, ФИФА, Ла Лига и общо взето навсякъде, където може да се спечели такъв.

Голямата болка за него и феновете му е липсата на значим трофей с Аржентина. Той печели Олимпиада с отбора в ранната си възраст, но му убягва такъв от Световно първенство или Копа Америка. Меси е бил на 4 Мондиала, като дори играе финал през 2014 година, но той е загубен от Германия с гол в продълженията.

Лионел празнува своя 33-и рожден ден - възраст, която е границата за много футболисти от световно ниво, но не и за него. Както неведнъж е доказвал, граници за Лионел Меси не съществуват. А колко време още ще продължи да ни радва? Един Меси (Господ) знае!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички