Лионел Меси избухна: Има хора в Барселона, които не ме искаха! Не исках 2021 година да се повтаря!


Лионел Меси избухна: Има хора в Барселона, които не ме искаха! Не исках 2021 година да се повтаря!
Снимка: Getty Images

5125 0

Суперзвездата Лионел Меси даде да се разбере, че не всички в Барселона са искали неговото завръщане на "Камп Ноу". Нещо повече - аржентинецът каза, че хора в ръководството не са искали той отново да играе за клуба, независимо от факта, че лично треньорът на каталунците Шави Ернандес от месеци разговаря с Лео за евентуалното му завръщане. 

Ръководни фактори в Барселона не искат Меси 

Някои от хората, които взимат решения на "Камп Ноу", не са искали изобщо Меси да се завръща. 

"Не знам кои са тези, които не ме искат в Барселона, но със сигурност има такива. Има такива, които ме искат, и излязоха с имената си, настоявайки за това. Но има ръководни лица, които не искат да се връщат и не мисля, че моето завръщане би било до клуба", каза Меси в интервю за "Спорт".

Спекулира се, че самият Лапорта не е искал Меси обратно в Барселона

Не са само ръководни лица тези, които не са искали Меси в Барселона. Излязоха редица информации, че квартет в тима също не желае Лео отново в тима - Марк Андре Тер Стеген, Роберт Левандовски, Усман Дембеле и Ансу Фати. 

"Не исках да изпадам отново в ситуация, в която да бъда обвиняван за неща, които не са мое дело. Това вече се случи веднъж, не исках да се повтаря", допълни Меси в интервюто си. 

Барселона вече веднъж излъга Лео, Меси не е бил готов за нови проблеми

През лятото на 2021 година Жоан Лапорта неколкократно заяви, че Лионел Меси ще остане в отбора. До последно той поддържаше тази теза, но накрая се оказа, че Барселона не може да го задържи. Това можеше да бъде предотвратено, ако на Меси му беше предложен договор по всяко време от сезона. С края на сезона и изтичането на договора му обаче, финансовата ситуация на тима не позволи да вземе Меси, вече като свободен агент. 

"През 2021 година казах на децата си, че оставаме в Барселона. После се оказа, че това невъзможно. Не исках семейството ми отново да преживява това. 

Истината е, че нямах официална оферта от Барселона. Не ме интересуваше какви пари ще взема - това беше последният проблем. Отново обаче нямаше яснота дали изобщо ще се случи преминаването ми в Барселона. Не исках семейството ми отново да преминава през това. Исках да взема решение възможно най-рано - такова, което да е добре за мен, за семейството ми, за всички нас", каза още Меси относно постоянните изказвания от лагера на Барселона, че завръщането на Меси зависи изцяло от играча. 

Летен трансферен прозорец 2023 

Лято 2023 се очертава да е изключително нажежено на трансферния фронт. Реал Мадрид готви сериозна революция в състава си, стартирана с трансфера на Джуд Белингам. Барселона също се очаква да е активна, като се очакват трансфери на футболисти като Иниго Мартинес, Илкай Гюндоган и други, както и много раздели (стартирани с напускането на Бускетс и Алба). 

В Англия се очертава ново лято с пръснати над 1 милиард евро за трансфери. ПСЖ вече стартира ударно с привличането на Угарте. Байерн, подобно на Реал, също готви пълна реновация на състава. 

За да не изпуснете нито една новина, информация или слух от това лято, следете всички трансферни новини и слухове с ексклузивното предложение на Sportlive.bg - Трансферна линия. Можете да я намерите на началната ни страница

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички