Лионел Меси е втори в Ла Лига по голове от дузпи, Роналдо е първи


Лионел Меси е втори в Ла Лига по голове от дузпи, Роналдо е първи
Снимка: Getty Images/Gulliver

1992 0

Лионел Меси подпечата успеха на Барселона в снощния двубой срещу Леганес, след като се разписа от дузпа в 68-ата минута за крайното 2:0. Първото попадение бе дело на младока Ансу Фати, който отново впечатли с представянето си.

При спорна ситуация в наказателното поле Меси се сблъска с противников защитник при опит да получи топката на двойно подаване. Въпреки че гостите протестираха, Барса получи дузпа, а Лео беше точен за крайното 2:0. Това беше 56-ата дузпа, която аржентинецът отбелязва в Ла Лига, която го изравни с легендарния нападател на Реал и Атлетико Уго Санчес.

По този начин Меси е само на 5 точни дузпи от водача в класирането в испанския елит - Кристиано Роналдо. 32-годишният Меси е пропускал 12 пъти, докато португалецът се е провалял 11 пъти преди да напусне заради Ювентус през 2018 година. Голът срещу Леганес бе 21-ият за Меси в лигата през този сезона. А каква сума от Барселона са отхвърлили за Ансу Фати - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички